“Βάλλετε τα μαζί μας ρε;” Ένταση στο Μιτσερο μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών

Σε επεισοδιακή εκτυλίχθηκε η διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής Μιτσερού στον χώρο που προορίζεται να μεταφερθούν εργοστάσια για το ασφαλιστικό.

Από νωρίς πρωί φάνηκε ότι στη σημερινή διαμαρτυρία, που προγραμμάτισαν οι κάτοικοι της περιοχής, θα υπήρχε ένταση καθώς πριν ακόμη ξεκινήσει συνελήφθησαν δύο Κοινοτάρχες της περιοχής.

Οι Κοινοτάρχες του Μιτσερού και της Αγροκηπιάς φόρεαν χειροπέδες όταν παρεμπόδισαν το εκσκαφέα να ξεκινήσει εργασίες ενώ σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας Αντρέα Χρήστου όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν τους εξύβρισαν.

«Όταν τα μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν τα πρόσωπα αυτά, ζητώντας τους να μετακινηθούν,φαίνεται τα δύο πρόσωπα αυτά να αντέδρασαν με αποτέλεσμα να εξυβρίσουν τα μέλη της Αστυνομίας και να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να συλληφθούν για αυτόφωρα αδικήματα», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι τα δύο πρόσωπα έχουν μεταφερθεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας και τα  αδικήματα που διερευνώνται εναντίον τους είναι η συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης εισόδου, παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας, αντίσταση κατά της νόμιμης σύλληψης αλλά και της δημόσιας εξύβρισης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, αναμένεται εντός της ημέρας τα δύο πρόσωπα να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθερα.

«Τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για να αστυνομευόσουν καθηκόντως την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν από τις έξι και τριάντα το πρωί στον χώρο, ωστόσο λόγω και της μεγάλης αστυνομικής παρουσίας στον χώρο δεν άργησαν να σημειωθούν αψιμαχίες μεταξύ τους.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», υπήρξε ένταση όταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έσπρωξαν διαδηλωτές, με τους οποίους είχαν έντονη συζήτηση.

Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία εκσκαφέα, με αποτέλεσμα την επέμβαση μελών της ΜΜΑΔ και την πρόκληση επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν τον δρόμο Κάτω Μονής προς Άγιο Ιωάννη Μαλούντας και στις δύο κατευθύνσεις.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που κατευθύνονται προς την Μονή να χρησιμοποιούν τον δρόμο Αγροκηπιάς-Μιτσερού-Μονής. Για την Κοινότητα Μαλούντας η διέλευση είναι απρόσκοπτη.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν οι κάτοικοι των 12 κοινοτήτων Αγίου Επιφανειου, Μιτσερού, Κληρου, Κ. Χωριού, Μαλουντα, Αρεδιου, Αγίου Ιωάννης Μαλούντας, Ορούντας, Κάτω Μονής, Αγροκηπιάς, Μενοίκου, Αγίας Μαρίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.