Διαμαρτύρονται για το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό

Στο χώρο που αποφασίστηκε να εγκατασταθεί το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι των κοινοτήτων της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την έναρξη εργασιών για ανέγερσή του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομική ενημέρωση λόγω διαμαρτυρίας, ο δρόμος Κάτω Μονής προς Άγιο Ιωάννη Μαλούντας έχει κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις, για την τροχαία κίνηση. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας.

Νεότερη αστυνομική ενημέρωση όσον αφορά τον κλειστό δρόμο από την Κάτω Μονή προς τον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, αναφέρει ότι οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την Μονή θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον δρόμο Αγροκηπιάς-Μιτσερού-Μονής. Για την Κοινότητα Μαλούντας η διέλευση είναι απρόσκοπτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι σήμερα το πρωί μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν σε καθήκον στο δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονής, στο σημείο όπου ξεκινούν οι εργασίες όσον αφορά το ασφαλτικό.

Γύρω στις 06.00, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, φαίνεται ότι δύο πρόσωπα είχαν προσπαθήσει να παρεμποδίσουν εκσκαφέα, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο για να ξεκινήσει κάποιες εργασίες.

«Όταν τα μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν τα πρόσωπα αυτά, ζητώντας τους να μετακινηθούν, φαίνεται τα δύο πρόσωπα αυτά να αντέδρασαν με αποτέλεσμα να εξυβρίσουν τα μέλη της Αστυνομίας και να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να συλληφθούν για αυτόφωρα αδικήματα», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι τα δύο πρόσωπα έχουν μεταφερθεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας και τα  αδικήματα που διερευνώνται εναντίον τους είναι η συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης εισόδου, παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας, αντίσταση κατά της νόμιμης σύλληψης αλλά και της δημόσιας εξύβρισης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, αναμένεται εντός της ημέρας τα δύο πρόσωπα να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθερα.

«Τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για να αστυνομευόσουν καθηκόντως την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα», συμπλήρωσε    

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», ο Λεόντιος Φιλοθέου είπε ότι οι κάτοικοι έκλεισαν το δρόμο και στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ εντός του τεμαχίου που θα γίνει το ασφαλτικό άρχισαν εργασίες.

Επιβεβαίωσε ότι συνελήφθησαν οι Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, ενώ στο χώρο της διαμαρτυρίας μετέβηκε και ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *