Ευλογιά των πιθήκων: Εξιτήριο για το πρώτο κρούσμα, εντός των επόμενων ωρών και ο 46χρονος

Eξιτήριο αναμένεται να λάβει τις επόμενες ώρες ο 46χρονος ο οποίος διαγνώστηκε με ευλογιά των πιθήκων. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, ενώ έχουν εντοπιστεί και οι επαφές του.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός άλλων τριών περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων.

Άνδρας 40 ετών, ο οποίος ήταν το πρώτο περιστατικό, έλαβε εξιτήριο από τον ειδικό χώρο του νοσοκομείου και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, ενώ τα άλλα δύο άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο κέντρο αποκατάστασης Εden. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει καταγραφή των επαγγελματιών υγείας που επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο κατα της ευλογιάς των πιθήκων.

Χθες ανακοινώθηκε ότι η ομάδα δράσης έκτακτης ανάγκης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εισηγείται νέα στρατηγική εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων με μικρότερη δόση και ενδοδερμική ένεση. Στόχος είναι οι περιορισμένες μέχρι σήμερα προμήθειες του εμβολίου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό περισσότερων ατόμων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση η Επίτροπος Υγείας Στελλα Κυριακίδου χαρακτήρισε την εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εξαιρετικά σημαντική, καθότι επιτρέπει να εμβολιαστούν πέντε φορές περισσότερα άτομα με τις δόσεις που είναι διαθέσιμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *