Στην Ελλάδα ξεκινούν οι έρευνες για παρακολουθήσεις, στην Κύπρο “δεν υπάρχει κανένας λόγος”

Τη στιγμή που στην Ελλάδα αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων, στην Κύπρο οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων συνεχίζονται ενώ η Κυβέρνηση διαμηνύει και πάλι ότι δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής νέας έρευνας.

Μάλιστα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο σήμερα το πρωί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν συνδέεται με το λογισμικό Predator ή με άλλα λογισμικά, τα οποία αποτελούν αντικείμενο συζήτησης για τα γεγονότα που συμβαίνουν εκτός του νησιού.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, σε περίπτωση που αποταθεί στη Λευκωσία η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, να συνεργαστεί για να αποδείξει ότι η Κύπρος δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο.

Τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και από τις αρμόδιες αρχές ξεκαθαρίζουξ ότι δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής νέας έρευνας στην Κύπρο για τις παρακολουθήσεις.

Στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» μίλησε και ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος είπε ότι από τις έρευνες και το υλικό που εξετάστηκε από τους servers του κατασκοπευτικού βαν, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το υλικό εξετάστηκε ακόμη και από τη Europol.

Για την υπόθεση επιβλήθηκε στην εταιρεία μεγάλο διοικητικό πρόστιμο.

Αντιδράσεων συνέχεια… «Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να κρύβονται»

Παρά την επιμονή της Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει θέμα, επί του παρόντος, για νέα έρευνα η αντιπολίτευση δεν κάνει πίσω.

Την ώρα που η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ συνεχίζει την πεπατημένη της άρνησης και της συσκότισης, το Ευρωκοινοβούλιο συζητά το μείζον ζήτημα των παρακολουθήσεων. Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και βουλευτής Άριστος Δαμιανού.

«Τα στοιχεία που εμπλέκουν την κυβέρνηση και το κράτος μας με παράνομες παρακολουθήσεις είναι υπαρκτά και η συσκότιση που προσπαθεί να επιβάλει το Προεδρικό και η Πινδάρου δεν θα περάσει. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Κυπριακή Δημοκρατία εκτίθεται, το κράτος δικαίου πλήττεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται άλλοτε με την ανοχή και άλλοτε με τη συνέργεια των κυβερνώντων».

Επανέλαβε τα πλέον, όπως αναφέρει, στοιχειώδη ερωτήματα:

  • Ποιοί δεσμοί συνδέουν το μαύρο βαν, τις δραστηριότητες Ντίλιαν και Άβνι, το λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, τη δράση της NSO Group με την αστυνομία και την ΚΥΠ;
  • Πώς απαντούν στα συντριπτικά στοιχεία που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που τεκμηριωμένα εμπλέκουν την Κύπρο στο παράνομο δίκτυο των παρακολουθήσεων;
  • Απο cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.