Εντός της ημέρας στον Χατζηπαντέλα οι εισηγήσεις ειδικών

Εντώς της ημέρας στον Υπ. Υγείας, οι εισηγήσεις των ειδικών για τα μέτρα πρου πρόκειται να ληφθούν ενόψει Φθινοπώρου και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη διαχείρησης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που εξετάζονται είναι:

Η είσοδος στη νέα σχολική χρονιά

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων, φαίνεται να προκρίνεται η επιστροφή των μαθητών με 48ωρο αρνητικό rapid test ενώ στο τραπέζι υπάρχει και η σκέψη για τη διενέργεια τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στα σχολεία.

Παράλληλα, με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, δεδομένου ότι οι στενές επαφές δεν θα περιορίζονται. Ότι δηλαδή ισχύει και στην κοινότητα.

Νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας και κλειστές δομές

Όσον αφορά τις επισκέψεις σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει από επιστήμονες η εισήγηση όπως το 48ωρο αρνητικό rapid test (που ισχύει σήμερα) αντικατασταθεί με 24ωρο.

Επιτήρηση στην κοινότητα και εμβολιασμοί

Στόχος παραμένει να υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης μίας αντικειμενικής εικόνας για το τι συμβαίνει στην κοινότητα σε σχέση με τη διασπορά του ιού. Οι εισηγήσεις των ειδικών, φαίνεται ότι εστιάζονται στη συνέχιση των προαιρετικών ελέγχων με σημεία δειγματοληψίας σε όλες τις επαρχίες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, αποφάσεις θα ληφθούν μετά από σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμού την Τρίτη.

«Κλειδώνουν» την Τρίτη οι αποφάσεις

Με τις εισηγήσεις των ειδικών στο τραπέζι, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας παρακάθονται την Τρίτη σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για «κλειδώσουν» τις αποφάσεις τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη, οι όποιες αποφάσεις θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για τελική έγκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *