Δικαιώθηκε ο υποψήφιος για την Πρόεδρια Αλέξιος Σαββίδη που του απέκοψαν μισθούς

Δικαιώθηκε τελικά ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος για την Προεδρία Αλέξιος Σαββίδης, του οποίου απέκοπτάν μισθούς όπως αναφέρει, παράνομα.

Ο κ. Σαββίδης σε ανάρτηση του αναφερει:

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κατόπιν δικαστικής διαδικασίας υπήρξε ανάκληση της παράνομης, απάνθρωπης, ετσιθελικής και εξοντωτικής (τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συνδικαλιστικό και ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές) απόφασης του γενικού διευθυντή του ΥΠΠΑΝ κ. Νεόφυτου Παπαδόπουλου να μου αποκόψει αναδρομικά τους μισθούς μου χωρίς ενημέρωση και χωρίς ποτέ να μου δοθεί το δικαίωμα για ακρόαση. Έχουμε δικαιωθεί πανηγυρικά και μου επέστρεψαν τους μισθούς που μου είχαν ετσιθελικά αποκόψει.

Υπενθυμίζω ότι αρνούμουν να υποκύψω στο τεστ, συγκεκριμένα παρουσιαζόμουν καθημερινά στο σχολείο που υπηρετώ από τις αρχές του Σεπτέμβρη του 21 μέχρι και τις 08 του Απρίλη του 22 και δεν μου επιτρεπόταν η είσοδος. Στις 11 του Απρίλη του 22 έπαψε να ισχύει το παράνομο μέτρο για προσκόμιση του τεστ και μου επιτράπηκε η είσοδος. Επέστρεψα στα καθήκοντα μου και προς μεγάλη μου έκπληξη, χωρίς καμία ενημέρωση, στο τέλος του μηνός διατάχτηκε αναδρομική αποκοπή των μισθών μου από τον Σεπτέμβρη του 21 μέχρι και τον Μάρτη του 22. Μάλιστα με χρέωσαν με το αρνητικό υπόλοιπο των -€18900 με αποτέλεσμα από τον Απρίλη του 22 να προσέρχομαι στο σχολείο, να εξασκώ πλήρως τα καθήκοντα μου και να εργάζομαι όλους τους μήνες μέχρι πρόσφατα με μηδενικές απολαβές, δήθεν για να εξοφλήσω την παράνομη αποκοπή. Και το τονίζω – με μηδενικές απολαβές παρακαλώ. Ποιος ήταν άραγε ο στόχος τους για την ασύλληπτη αυτή δοκιμασία; Να υποκύψω, να πεινάσω, να εξευτελιστώ ή μήπως να με φιμώσουν; Τους ευχαριστώ πολύ διότι όχι μόνο δεν κατάφεραν να με λυγίσουν αλλά με έχουν πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Όταν έχεις τον Θεό και την ψυχή σου δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς και δεν έχεις τίποτα άλλο ανάγκη.

Είναι μια σπουδαία νίκη και μεγάλη δικαίωση για μένα, για όλους τους εργαζόμενους, τα παιδιά, αλλα και για όλους εμάς, για τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά εδώ και 2,5 χρόνια εναντίον της καταπάτησης των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών και κατά του έμμεσου στα όρια του άμεσου εξαναγκασμού για επιβολή ιατρικής πράξης. Είμαστε το δέντρο που άντεξε στον τυφώνα των προσβολών, των διακρίσεων και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Υπομείναμε διακρίσεις, καταγγελίες, προδοσίες και ανυπολόγιστη ταπείνωση αλλά συνέχισαμε. Είναι ένα δυνατό χαστούκι εκ μέρους όλων μας στην αδικία, στην κατάχρηση εξουσίας, στην παρανομία, στον φασισμό, στην υγειονομική χούντα και στο σαθρό κατεστημένο.

Ευχαριστώ θερμά τον δικηγόρο μου Σάββας ΣαββίδηςSavvas Chr. Savvides & Associates, Advocates – Legal Consultants – πάντα στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή, την Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Prodromos Christofi και τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών. Ευχαριστώ και όλους εσάς που μου συμπαρασταθήκατε με κάθε τρόπο και πιστέψατε στον αγώνα μας για δικαίωση και για Λευτεριά. Συνεχίζουμε με πίστη, αγώνα και υπομονή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *