Σκληρό lockdown στην Κίνα ελέω Κορωνοιου

Την επιβολή σκληρού lockdown στην πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan, Chengdu, αποφάσισαν οι Aρχές. Τα περιοριστικά μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το απόγευμα της Πέμπτης, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο σπίτι και τις επιχειρήσεις να κλείνουν.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα όλοι οι πολίτες της μητρόπολης θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι, με εξαίρεση τον υποχρεωτικό έλεγχο για COVID.

Τα νοικοκυριά θα μπορούν να στέλνουν ένα άτομο για ψώνια εκτός σπιτιού για μια φορά την ημέρα με την επίδειξη αρνητικού τεστ, καθώς και κάτοικοι με έκτακτη ανάγκη, όπως για για ιατρική βοήθεια, κατόπιν έγκρισης από τοπικές αρμόδιες αρχές.

«Λουκέτο» μπαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις, εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και νοσοκομεία, ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης θα μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά με το καθεστώς του take away.

Η Κίνα εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική μηδενικής ανοχής (zero-Covid) απέναντι στον κορωνοϊό, με την έμφαση να δίνεται στην εξονυχιστική ψηφιακή παρακολούθηση των κινήσεων των κατοίκων της, το μαζικό testing και στις εκτεταμένες καραντίνες.

Η πόλη Chengdu ανακοίνωσε την Τετάρτη 156 περιστατικά Covid-19, με πάνω από 700 να είναι τα συνολικά κρούσματα στην πόλη από την περασμένη εβδομάδα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *