Μπορείτε να ζήσετε με 940 ευρώ εσείς κ. Υπουργέ; Γιατί για τους πολίτες δεν τους περισσεύουν ούτε για στραγάλια

Θύελλα αντιδράσεων επικρατεί μετά την ανακοίνωση του κατώτατου μισθού στα 940 ευρώ, την ώρα που οι πολίτες πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με ενοίκια, ψώνια για το σπίτι, υποχρεώσεις που αφορούν τα παιδιά τους.

Ο κ. Κούσιος, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως “απο την στιγμή που εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις για 740 ευρώ με 41 ώρες εργασίας, το Υπουργείου έπρεπε να επέμβει και να καθορίσει ένα ελάχιστο ποσό. Όταν ένας συμπολίτης μας εργάζεται ήδη και λαμβάνει 1200 ευρώ, δεν θα επηρεαστεί» λες και μας κάνουν χάρη λέγοντας μας πως με τα 940 θα ισοζυγίζουν τα πράγματα, ή ότι κάποιος που παίρνει 1200 ευρώ μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.

Να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά στον κ. Κούσιο, οτι πολλοί συμπολίτες μας μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για ψώνια, καύσιμα και άλλα πολλά επειδή ΔΕΝ τα βγάζουν πέρα.

Καλό θα ήταν να τονίσουμε ότι μέχρι και τα προιόντα στις σχολικές καντίνες έχουν αυξηθεί σε σχέση με περύσι.

«Το Υπουργείο Εργασία είναι πανέτοιμο για την εφαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού. Όπως εξήγησε, πέραν του ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, υπάρχει συμφωνία με το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας για τη δωρεάν παραχώρηση του λογισμικού ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ το οποίο δίνει τη δυνατότητα να αναρτώνται οι λεπτομέρειες και οι όροι εργοδοσίας του κάθε ενός από τους εργοδοτούμενους. Είναι μια υποχρέωση την οποία θα έχει ο εργοδότης» είπε επίσης ο Υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι ο εργοδότης απαγορεύεται να δώσει λιγότερα απο 940 ευρώ.

Και το ερώτημα που θέτουμε, είναι έσεις κ. Υπουργέ θα μπορούσατε να ζήσετε με 940 ευρώ; Γιατί ακόμα και έτσι όπως το θέτετε το ζήτημα, ακόμα και αν…αυξήθηκε ο κατώτατος, ούτε για στραγάλια δεν μας περισσεύουν με το κόστος ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *