Λέει τέλος στις εισφορές προς τα κόμματα με πρόταση νόμου o ΔΗΣΥ

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ζητήματος που ανέκυψε με τις εισφορές νομικών και φυσικών προσώπων προς τα πολιτικά κόμματα καταθέτει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βγαίνοντας στην αντεπίθεση για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης όσον αφορά τις εισφορές που έγιναν από πολιτογραφηθέντες του επενδυτικού προγράμματος προς το κόμμα.

«Όπως και πριν τις βουλευτικές εκλογές, έτσι και τώρα, η αντιπολίτευση οργανώνει και πάλι μια προσπάθεια συκοφάντησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς να κομίζει καμία πρόταση που να επιλύει οριστικά το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό με σκοπό μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ΔΗΣΥ επιμένει ότι οι όποιες εισφορές έγιναν προς το κόμμα, ήταν νόμιμες και με πλήρη διαφάνεια, είχαν έγκαιρα δημοσιοποιηθεί και υποβληθεί για έλεγχο στις αρμόδιες αρχές του κράτους, χωρίς να προκύψει η παραμικρή παρατήρηση.

«Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν εξέφρασε όταν έπρεπε αντίρρηση για τις πολιτογραφήσεις τις οποίες τώρα, υποκριτικά, καταγγέλλουν», προσθέτει.

Επιπλέον κατηγορεί την αντιπολίτευση για ψεύδη και ανακρίβειες και καλεί τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν εκ νέου, μια προς μια, τις εισφορές προς όλα τα κόμματα.

«Σε περίπτωση παραβιάσεων να επιβάλουν τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Σε περίπτωση που αποδειχθεί παραβίαση, θα αποδώσουμε το σύνολο του συγκεκριμένου ποσού σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Καλούμε την αντιπολίτευση να δεσμευτεί προς την ίδια κατεύθυνση. Τέταρτον, από τη στιγμή που εγείρεται ζήτημα δεοντολογίας για απολύτως νόμιμες εισφορές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα καταθέσει προσεχώς πρόταση νόμου για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να απαγορευτεί η όποια εισφορά προς πολιτικά κόμματα, είτε από φυσικά είτε από νομικά πρόσωπα, πέραν της καθορισμένης συνδρομής των μελών του και της κρατικής χορηγίας. Θα στηρίξει η αντιπολίτευση την πρωτοβουλία ή όλα αυτά που ακούμε είναι λόγια του αέρα;», καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *