Καταγγελουν την Λευκωσία στην Ε.Ε για τα καύσιμα στα κατεχόμενα οι πρατηριούχοι

Την Λευκωσία θα καταγγείλουν στις Βρυξέλλες οι Κύπριοι πρατηριούχοι για ελλειπή έλεγχο της ποιότητας καυσίμων και παραβίαση της σχετικής οδηγίας, με βάση το γεγονός ότι χιλιάδες οδηγοί μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να προμηθευτούν βενζίνη ή πετρέλαιο που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.  

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι τα μέλη βρίσκονται σε επικοινωνία με τον νομικό τους σύμβουλο προκειμένου να υποβληθεί σχετική καταγγελία.

“Δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι και η ανοχή της παρανομίας που γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Πρέπει να σταματήσει αυτό.”

Ο κύριος Χριστοδούλου έκανε λόγο για απροθυμία των αρμοδίων να προχωρήσουν σε ελέγχους, καθώς “υπάρχουν τρόποι.”

“Πρέπει να γίνει κάτι και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πριν 4 μήνες πήγαμε στη Βουλή για να συζητήσουμε το θέμα, πήγαμε 3-4 φορές και σας το λέω για να ρωτήσετε. Ψηφίστηκε νόμος που δεν είχε σχέση με τα κατεχόμενα, αλλά θα βοηθούσε την κατάσταση. Ήταν να κάνουν έλεγχο των καυσίμων εάν είναι με προδιαγραφές και πέρασαν έξι μήνες, γιατί δεν κάνουν ελέγχους;”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων επισήμανε ότι η προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα είναι παράνομη, καθώς δεν προνοείται στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής. Ερωτηθείς εάν οι καταναλωτές προμηθεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα λόγω της ακρίβειας, ο κύριος Χριστοδούλου απάντησε ότι τα ίδια είναι αμφιβόλου ποιότητας. 

“Εμένα στο πρατήριο μου ήρθε πριν 3 εβδομάδες κάποιος και μου είπε βάλε μου 5 ευρώ να πάω στα κατεχόμενα και θα επιστρέψω για να σου δείξω τον δείκτη καυσίμων μου. Και το έκανε. Έλα να δεις μου λέει. Ο κόσμος ο φτωχός έχει δυσκολίες και τις κατανοούμε. Είναι όμως και οι εύποροι, που έχουν μια καλή οικονομική κατάσταση και ακριβά αυτοκίνητα και το εκμεταλλεύονται, το εκμεταλλεύονται όλοι.”

Απο ALPHA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *