Χτύπησε το πρώτο κουδόυνι για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και πρώτο κουδούνι σήμερα για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, όπως την προ πανδημίας εποχή, χωρίς μάσκες και rapid test.

Η νέα σχολική χρονιά στη Μέση Εκπαίδευση αρχίζει με αισιοδοξία για ομαλή διεξαγωγή και λιγότερα προβλήματα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Και πάλι ωστόσο, σηματοδοτεί το πρώτο μεγάλο τεστ ενόψει φθινοπώρου σε σχέση με την πανδημία.

Συνολικά για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 θα λειτουργήσουν 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 63 Γυμνάσια (μόνο γυμνασιακός κύκλος), 38 Λύκεια και 8 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, περιλαμβανομένου και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Επίσης θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται ότι θα φοιτήσουν συνολικά 41.305 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 23.983 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.322 στον λυκειακό κύκλο.

Το σύνολο των εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που αναμένεται να υπηρετήσουν ανέρχεται στους 6.583.

6.200 άτομα θα φοιτήσουν στις Τεχνικές Σχολές

Σε ότι αφορά την Τεχνική Εκπαίδευση, κατά την ακαδημαϊκή σχολική χρονιά 2022-2023 τα σχολεία αναμένεται ότι θα στελεχώσουν περισσότεροι από 650 εκπαιδευτές και θα φοιτήσουν σε αυτά περίπου 6.200 άτομα.

Θα λειτουργήσουν 11 Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ), 3 Λύκεια και ΤΕΣΕΚ (μικτά Σχολεία) στην Πόλη Χρυσοχούς, στο Όμοδος και στην Έμπα, ενώ 2 κλάδοι Τεχνικής Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στον Αγρό και στη Σολέα.

Επίσης, σημείωσε πως θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινές Σχολές Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΣΤΕΕ) και 5 Προγράμματα Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΠΔΒΕΕΚ) σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο.

Στο πλαίσιο του ΣΤΕΕΚ λειτουργεί η Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ΜΙΕΕΚ, στην οποία φέτος προσφέρονται 22 προγράμματα σπουδών.

Στα ΜΙΕΕΚ, αναμένεται να φοιτήσουν στο πρώτο έτος περί τους 400 σπουδαστές/σπουδάστριες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.