Ετοιμάζονται για την 4η δόση του επικαιροποιημένου εμβολίου της Pfizer. Τέλος του μήνα αναμένεται και το εμβόλιο της Moderna

Σε προετοιμασίες για τη χορήγηση της 4ης δόσης με επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της COVID-19, προχωρούν οι νοσηλευτικές υπηρεσίες ενώ το επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer έχει ήδη έρθει στην Κύπρο και αναμένεται και το Moderna πριν το τέλος του μήνα, δήλωσε, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης.

Μετά τη σύσταση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό με 4η δόση όλων των ατόμων άνω των 30 ετών, αλλά και ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού με επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της COVID-19, αναμένεται ότι θα τεθεί σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη προς έγκριση.

«Όταν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσουμε κανονικά. Θα δούμε πώς θα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς. Ήδη υπάρχει εισήγηση που είναι η επικρατέστερη, να ξεκινήσουμε ηλικιακά από μεγάλες ηλικίες προς τα κάτω καθώς και οι ευπαθείς ομάδες», είπε ο κ. Ταμπούρης.

Ανέφερε ότι οι νοσηλευτικές υπηρεσίες από το Καλοκαίρι ετοίμασαν σενάρια για τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίων στον πληθυσμό σε ό,τι αφορά τα θέματα στελέχωσης και οργάνωσης των κέντρων εμβολιασμού.

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *