Μαρία Ζαχαρίου στο ecosmoscy: “Η τέχνη είναι έργο ανθρώπων για τον άνθρωπο”

Γράφει ο Γιώργος Παύλου

Ο πολιτισμός είναι τρόπος ζωής, πηγή ανάσας, ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, μια μεγάλη τέχνη είναι ο χορός, ο χορός εκφράζει τα συνθήματα μέσα από της φιγούρες, κινήσεις του σώματος.

Βρεθήκαμε με την Μαρία Ζάχαρου διευθυντήρια της σχολής χορού Mambo, μας μιλά, εκφράζεται για το χορό το πολιτισμό.  

Πολιτισμός και κορωνόιός…Πόσο επηρεαστήκατε;

Παράλληλα με τη βιολογική πρέπει να ζει και η πνευματική ζωή.

Στη σύγχρονη ιστορία η περίοδος του Κορωνοϊού άφησε για πρώτη φορά την Κοινότητα των Τεχνών ακινητοποιημένη και σε παύση διαρκείας. Κλείσαμε τα φώτα του πολιτισμού για όλη την κοινωνία…

Χωρίς να υπολογίζεται ούτε ο πομπός αλλά ούτε και ο δέκτης. Με αποτέλεσμα σοβαροί επαγγελματίες να βρεθούν μακριά από την αγορά εργασίας και η κοινωνία που αποτελείται από παιδιά, ενήλικες και υπερήλικες να παραμείνουν χωρίς πρόσβαση σε ουσιώδη στοχευμένα θεάματα και ακροάματα και δραστηριότητες με ποιότητες επαγγελματισμού, αποκλείοντας τους ουσιαστικά από ψυχοπνευματική, αισθητική παιδεία και καλλιέργεια.

Ξεχνόντας ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα όλων, η πρόσβαση στην Τέχνη.

Η Τέχνη είναι έργο ανθρώπων για τον άνθρωπο.

Είναι οι τέχνες για όλους;

Οι τέχνες χωρούν όλες τις ψυχές χωρίς διακρίσεις…

Ο χορός δίνει ρυθμό και παλμό στη ζωή και ΝΑΙ είναι για όλους!

Μιλώντας για μια συμπεριληπτική κοινωνία, οφείλουμε να προάγουμε την ισότητα, η οποία δεν επιτυγχάνεται μόνο από την ισότιμη μεταχείριση του κάθε μαθητή, αλλά και με συνυπολογισμό της διαφορετικότητας που κουβαλά ο κάθε άνθρωπος.

Η δυναμική διδακτική περιπέτεια της τέχνης του χορού, συμπεριλαμβάνει όλες τις δεξιότητες και ικανότητες. Η προσέγγιση του μαθήματος είναι αυτή που διαφέρει, σεβόμενοι τη μοναδικότητα των ατόμων που αλληλεπιδρούν, μοιράζοντας γνώσεις και ενθουσιασμό!

Στην διδασκαλία του χορού καλούμαστε να ηγηθούμε αυτής της πολύπλευρης και θαυμάσιας διαδικασίας!

Είμαι ευλογημένη γιατί έχω διδάξει χορό σε πολύ μεγάλες ηλικίες και έχω σοβαρή εμπειρία διδασκαλίας με άτομα ΑμεΑ, τα οποία μου έχουν χαρίσει πολύχρωμες στιγμές γνώσης και εμπειρίας.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Σχολή Χορού “Mambo”

Στα 29 χρόνια παρουσίας μας στην κοινωνία των ανθρώπων, με σεβασμό στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας, συνεχίζουμε τα βήματα μας για σοβαρές και ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα του χορού και του θεάματος. Βήματα τα οποία μας έχουν οδηγήσει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, μας έχουν χαρίσει μεγάλες και σημαντικές διακρίσεις και μας έχουν ενθαρρύνει στην προώθηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας.

Στεκόμαστε με αξιώσεις στο εγχώριο περιβάλλον, θέτοντας συνεχώς υψηλότερους στόχους και αναπτύσοντας συνεργασίες και γέφυρες επικοινωνίας με τον διεθνή χώρο.

Όραμα μας η διατήρηση, η εξέλιξη και η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών μας στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Επιδίωξη της σχολής μας είναι η πρόοδος, η εξέλιξη και η ανάπτυξη των παιδιών μέσα από υγιείς συνθήκες, παιδαγωγικές μεθόδους, σωστές συμπεριφορές και ευγενικές ψυχές!

Γιατί τα παιδιά ήταν και θα είναι πάντα η προτεραιότητα της αποστολής μας!

Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα

Bachelor of Arts with Honours/Dance

Fellow Member I.D.T.AMambo,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *