Παραιτήθηκε ο Θωμάς Αντωνίου. “Δεν είχα άλλη επιλογή” λέει ο ΠτΔ

Λύπη εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την απόφαση της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, στη βάση της οποίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου. Σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι “θέλω να εκφράσω τη λύπη μου καθώς μετά και την έκθεση της Επιτροπής Ασυμβιβάστου δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω αποδεκτή την παραίτηση ενός από τους πρωτεργάτες και στενούς μου συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια εισαγωγής της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΓΕΣΥ, του Προέδρου του ΟΑΥ κ. Θωμά Αντωνίου.”

“Εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες, αλλά και συγχαίρω τον κ. Αντωνίου για το έργο που επιτέλεσε με ιδιαίτερο ήθος, εντιμότητα, ευσυνειδησία και αφοσίωση.”

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε καλέσει εκτάκτως τον Θωμά Αντωνίου στο Προεδρικό Μέγαρο για να του ανακοινώσει το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, αλλά και το ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του που υποβλήθηκε προ μηνός ενώπιον του.

Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Αντωνίου εξήγησε ότι υπηρέτησε τα καθήκοντα του επί σειρά δέκα ετών αμισθί και κατάφερε να παραδώσει στον κυπριακό λαό το Γενικό Σύστημα Υγείας, που τυγχάνει καθολικής αποδοχής. 

“Είναι κοινή διαπίστωση ότι η πρόκληση του μεγαλύτερου κοινωνικού έργου στον τόπο μας ήταν τεράστια. Οι δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε με διαφωνίες, αντιδράσεις και αντιστάσεις, με τη διαχείριση της πανδημίας, θεωρούμε και οι δύο πλευρές ότι αυτό που πετύχαμε ήταν πρωτόγνωρο και μοναδικό. Το ΓΕΣΥ τυγχάνει αποδοχής από το σύνολο του κυπριακού πληθυσμού, τους γιατρούς και βγαίνει στο πλαίσιο του προυπολογισμού. Παραδίδουμε το κοινωνικό δικαίωμα του κόσμου στο ΓεΣΥ και δικαίως νιώθουμε περήφανοι.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *