Στα χέρια Σαββίδη αύριο το πόρισμα για τις καταγγελίες Αριστοτέλους

Αύριο Πέμπτη αναμένεται η παράδοση του πορίσματος του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, που σχετίζονται με το ανακριτικό έργο, ώστε το πόρισμα να παραδοθεί ολοκληρωμένο στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γιώργου Σαββίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πόρισμα δεν έχει μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί πλήρως, ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του, με τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη να παραδίδει το πόρισμα αύριο στο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη εκπνέει και το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, να αναμένεται να αποφασίσει -ανάλογα με το πόρισμα- αν θα επιστρέψει ή όχι στα καθήκοντά του.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση, με φερόμενο εμπλεκόμενο τον Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναζητούσε στοιχεία που θα έπλητταν την Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, είδε το φως της δημοσιότητας στις 17 Ιουνίου, ενώ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών μέσω των δικηγόρων της, προέβη σε επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, στις 20 του ίδιου μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *