Συγκεντρώνουν στοιχεία απο τη Ιταλία οι ανακριτές δύο μήνες μετά τον θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού

Στοιχεία από την Ιταλία θα συγκεντρώσουν ανακριτές που εξετάζουν εδώ και δύο σχεδόν μήνες τον θάνατο του καταδρομέα της Εθνικής Φρουράς Παναγιώτη Γιαννιού, από πτώση από ελικόπτερο. 

Όπως έγραψε η εφιμερίδα ο “Φιλελεύθερος”, κρίθηκε σκόπιμο πριν την παράδοση του πορίσματος της Αστυνομίας στη Νομική Υπηρεσία, να εξασφαλιστεί μαρτυρία από το «μαύρο» κουτί του ελικοπτέρου για τις συνομιλίες εντός του σκάφους πριν την πτώση του καταδρομέα. Μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ιταλία, οι Αρχές της χώρας άναψαν το πράσινο φως για μετάβαση ανακριτών στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας με σκοπό να ληφθεί μαρτυρία από τις συνομιλίες εντός του ελικοπτέρου. 

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως για την Ιταλία θα φύγουν την επόμενη εβδομάδα ένας ανακριτής του ΤΑΕ Πάφου και ένα μέλος της Αεροπορικής Πτέρυγας της Αστυνομίας. Οι δύο θα μεταφέρουν τις ηχογραφημένες συνομιλίες λίγο πριν την πτώση του Γιαννιού στο νερό, ώστε να ξεκαθαρίσει κατά πόσον δόθηκαν οδηγίες από το πιλοτήριο στον υπεύθυνο και αυτός με τη σειρά του στους στρατιώτες να πέσουν στο νερό, όπως προέβλεπε η άσκηση. 

Από τις έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται να εντοπίζονται ευθύνες για τον θάνατο του καταδρομέα ο οποίος έπεσε πρόωρα στο νερό, την ώρα που το ελικόπτερο βρισκόταν σε λάθος ύψος και κλίση με την πόρτα ανοιχτή, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του ένστολου τον περασμένο Ιούνιο κατά τη διάρκεια άσκησης στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας στον Ακάμα. Οι ρίψεις στρατιωτών στο νερό θα έπρεπε να γίνουν όταν το σκάφος θα βρισκόταν σε χαμηλότερο ύψος και σε ευθεία γραμμή και όχι σε κλίση όπως ήταν κατά την πτώση του καταδρομέα.

Η ομάδα ανακριτών έχει λάβει καταθέσεις από τα άτομα που βρίσκονταν εντός του ελικοπτέρου αλλά και πρόσωπα που ήταν στο έδαφος. 

Στο ελικόπτερο βρίσκονταν τη στιγμή της μοιραίας πτώσης του Παναγιώτη, πέντε πρόσωπα στην καμπίνα, δύο πιλότοι και ένας κινηματογραφιστής που κατέγραφε πλάνα για διαφημιστικούς σκοπούς. Αναμένεται ότι με την επιστροφή των δύο ειδικών από την Ιταλία, το πόρισμα με τις εισηγήσεις της Αστυνομίας θα διαβιβαστεί για οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία, όπως θα συμβεί και με τα άλλα πορίσματα για τους δύο θανάτους στελεχών της ΕΦ που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.