Καλεί Χριστοδουλίδη να τοποθετηθεί για τα fake προφίλ ο ΔΗΣΥ μετά το δημοσίευμα του “Πολίτη”. Θέτει “ζήτημα ηθικής” το κόμα

Να τοποθετηθεί ο ίδιος για το αν ισχύουν τα όσα καταγγέλθηκαν από πρώην συνεργάτη του  για τη δημιουργία ψεύτικών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αλλά και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιώργος Κολοκασίδης.  

Την ίδια ώρα η Πινδάρου, σε μια λιτή ανακοίνωση, υποδεικνύει πως αν οι καταγγελίες ισχύουν τότε προκύπτει ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης. 

«Αν αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αληθή και αν πράγματι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ο ενορχηστρωτής συκοφαντικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, προκύπτει ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης και πρέπει να τοποθετηθεί ο ίδιος», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ. 

Εξάλλου απαντήσεις για το θέμα, ζήτησε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιώργος Κολοκασίδης. «Εάν οι καταγγελίες του Μανώλη Κυριάκου (στην εφ. “Πολίτης”) αληθεύουν, τότε προκύπτει και θέμα δημοκρατικής εκτροπής», αναφέρει σε ανακοίνωση του.

«Αναμένουμε από τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη να απαντήσει στα όσα λέει ο πρώην στενός του συνεργάτης:

  • Ο κ. Χριστοδουλίδης χρησιμοποίησε τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών για να κτίσει την εικόνα του ως προεδρικός υποψήφιος;
  • Τα χρήματα που ο κ. Κυριάκου λέει ότι πληρώθηκε σε φάκελο, έχουν δηλωθεί στα προεκλογικά έξοδα του κ. Χριστοδουλίδη;  
  • Ο κ. Χριστοδουλίδης έδωσε ή όχι οδηγίες για δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη λασπολογία πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων;
  • Έδωσε ή όχι οδηγίες ο κ. Χριστοδουλίδης για την παράτυπη μετατροπή δημόσιας ομάδας στο Facebook σε ομάδα δήθεν υποστηρικτών του;»

«Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ. Χριστοδουλίδη. Όπως αναμένουμε επίσης ότι λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, θα υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές», καταλήγει ο κ. Κολοκασίδης.

Σημειώνεται ότι η καταγγελίες του πρώην συνεργάτη του Νίκου Χριστοδουλίδη, Μανώλη Κυριάκου, έγιναν την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Πολίτης», όπου μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκου κατήγγειλε πως του ζητήθηκε να ανοίξει ψεύτικους λογαριασμούς και να επιτίθεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που ασκούσαν κριτική. «Μου ζήτησε να ανοίξω τέσσερις ψεύτικους λογαριασμούς, δύο άνδρες και δύο γυναίκες καθώς και μια σελίδα ειδήσεων. (…) Άνοιξα και τον λογαριασμό Alekow Triantafyllis τον οποίο έκανα με γραπτές οδηγίες του Χριστοδουλίδη τις οποίες έχω στην κατοχή μου με σκοπό να κτυπά άλλους πολιτικούς που ασκούσαν κριτική».

Μάλιστα ο Μανώλης Κυριάκου καταγγέλλει ότι σήμερα υπάρχουν αρκετά ψεύτικά account,  όπως η Antigoni Zisimou, Διονύσης Σολωμού, Alexandros Argyros. «Πίσω από αυτούς τους λογαριασμούς», αναφέρει, «ήμουν εγώ και συγγενικά του πρόσωπα». Ο Μανώλης Κυριάκου καταγγέλλει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αποφάσισε να τον απομακρύνει, όταν είχε επιτευχθεί πλέον η συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα. «Μου ζήτησε εσπευσμένα να κλείσω όλους τους ψεύτικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν ήταν για τα πρότυπα του». Μάλιστα αναφέρει πως όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντιλήφθηκε πως ενδεχομένως να αποκάλυπτε τα όσα συνέβησαν στη μεταξύ τους συνεργασία, ζήτησε να τον συναντήσει, με τον ίδιο να απορρίπτει ακόμα και πρόταση για να επανέλθει η συνεργασία. Ο κ. Κυριάκου αναφέρει πως ο ίδιος αρνήθηκε τη συνεργασία. 

Π

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *