Πυρά Ερντογάν κατα τις ΗΠΑ: Δίνεται μαχητικά στην Ελλάδα, σε εμάς επιβάλλεται κυρώσεις

Παράπονα κατά ΗΠΑ από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με βολές κατά της Ελλάδας. Μιλώντας στο δίκτυο PBS, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, o Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε πως οι ΗΠΑ πωλούν μαχητικά στην Ελλάδα και ιδρύουν νέες βάσεις σε ελληνικό έδαφος, την ίδια ώρα που στη χώρα του επιβάλλουν κυρώσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε πως ο πρόεδρος Μπάϊντεν του υποσχέθηκε λύση του θέματος με τα F-16, ώστε να τα αποκτήσει η Τουρκία, ενώ απείλησε πως σε περίπτωση που η αμερικανική «πόρτα» παραμείνει κλειστή, θα στραφεί σε άλλες λύσεις για την προμήθεια μαχητικών.

«Μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε συνεχίζοντας, με βολές και κατά της χώρας μας: «Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική» τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *