Στέλλα Κυριακίδου: “Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αιφνίδιοι θανάτοι συνδεόνται με το εμβόλιο”

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακιδου. Η κα Κυριακίδου ρωτήθηκε κατά πόσο το φαινόμενο των ξαφνικών θανάτων συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με τα εμβόλια κατά του Covid 19.

H κ. Κυριακίδου απάντησε ότι όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ έχουν αδειοδοτηθεί από τον Οργανισμό φαρμάκων. Πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός φαρμάκων παρακολουθεί όλες τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν. «Κάθε μήνα εκδίδει ανακοινώσεις. Μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου 12.5 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις και επιστημονικές μελέτες που να συνδέουν αιφνίδιους θανάτους με τους εμβολιασμούς. «Τα θέματα ασφάλειας είναι το πρώτο μας μέλημα».

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τις ανησυχίες που υπάρχουν σε σχέση με τις επιπλοκές των εμβολίων σε εγκυμονούσες.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε μεγάλη ανησυχία για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από την πανδημία. «Οι εγκυμονούσες είναι ξεχωριστεί ομάδα. «Ο Οργανισμός φαρμάκων έχει συγκεκριμένες συστάσεις για την χρήση των εμβολίων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται τα θέματα εγκυμοσύνης με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μία γυναίκα που εγκυμονεί μετά τον τρίτο μήνα έχει περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει πιο σοβαρά». Πρόσθεσε ότι συστήνουν στις εγκυμονούσες να εμβολιάζονται.

Πηγή: sigmalive.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *