Θλίψη για τον εντεκάχρονο Λάμπρο…”Έφυγε” στα 11 του μετά απο πολύχρονη μάχη

φυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Λάμπρος. Ο μικρός μαχητής που από τις πρώτες μέρες της ζωής του έδινε σπουδαία και πολύχρονη μάχη με σπάνια ασθένεια, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.
CLOSE

Την είδηση έκαναν γνωστή οι γονείς του με ανάρτησή τους στο Facebook, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το αγγελούδι τους ήταν «ένας μαχητής που ποτέ δεν παραπονέθηκε, αλλά πάντα με χαμόγελο αντιμετώπιζε τους δύσκολους και καθημερινούς αγώνες».

Τα τελευταία 11 χρόνια, οι γονείς του Λάμπρου, Παντελής και Χριστίνα, βρίσκονταν στο πλευρό του σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου νοσηλευόταν. Ο Λάμπρος έπασχε από την ασθένεια Kaposi Lymphangiomatosis, η οποία δημιουργεί υγρά που καταστρέφουν ζωτικά όργανα του σώματος.

Οι γιατροί έδιναν καθημερινά μάχη για να περιορίσουν τη νόσο, με την ελπίδα ότι θα κατάφερναν να την καταπολεμήσουν. Από την ασθένεια αυτή πάσχουν άλλα τρία παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο και περίπου 18 ενήλικες.

Μάλιστα, τον Ιανουαρίου του 2021, ο Λάμπρος κατέστη ο μοναδικός ασθενής διεθνώς που άρχισε να λαμβάνει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, η οποία ήταν σε πειραματικό στάδιο. Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αφού η βελτίωση στους πνεύμονες του 11χρονου μαχητή ήταν σημαντική. 

Δυστυχώς, ο Λάμπρος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς και τους συγγενείς του, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. 

Αιωνία του η μνήμη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *