Αρμευτης στο ecosmoscy για τους γιατρούς που θα βρεθούν εκτός νοσηλευτηρίων απο την 1η Νοεμβρίου

Την πόρτα της εξόδου απο τα νοσηλευτήρια, φαίνεται ότι θα δουν οι γιατροί που δεν υπάγονται στο ΓεΣΥ απο την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο των Ιδιώτων Ιατρών, Χάρη Αρμεύτη, ο οποίος μίλησε στο ecosmoscy.news, ανέφερε πως το πρόβλήμα προκύπτει κυρίως λόγω νομοθεσίας, καθώς είναι παράνομο να στεγάζονται ιατροί που δεν εντάχθηκαν στο ΓεΣυ, σε νοσηλευτήρια που υπάγονται στο ΓεΣΥ.

Ο κ. Αρμεύτη ανέφερε επίσης πως “υπεγράφη μνημόνιο κατα την δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, το οποίο επέτρεπε την παραμονή των ιδιώτων γιατρών στα νοσηλευτήρια, την ίδια ώρα που αυτό στρεφόταν ενάντια στη θεσία που ψήφισε η Βουλή.”

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αρμεύτη, εντοπίζεται στον νόμο, ενώ όπως ανέφερε θεωρέι σωστό να γίνουν αλλαγές, έτσι ωστε να μην μείνουν οι γιατροί αυτοί χωρίς επαγγελματική στέγη. ” Μπορούν να διαμορφωθούν για παράδειγμα χώροι στα νοσηλευτήρια όπου οι ιατροί που δεν υπάγονται στο ΓεΣΥ, να εξετάζουν ιδιωτικά. Όσοι ασθενείς θέλουν να εξεταστούν ιδιωτικά να έχουν την ευχαίρεια, και όσοι θέλουν να πάνε με το σύστημα να μπορούν επίσης να το κάνουν.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *