Αποφασίζουν σήμερα αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τρεις γιατροί για τον θάνατο της Ιωάννας

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους τρεις γιατρούς αναφορικά με την κατάθεση γραπτής ένστασης έτσι ώστε να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα, στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης, για τυχόν ευθύνες, σε σχέση με τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Μιχάλη Σκορδή τον περασμένο Μάρτιο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ύστερα από χειρουργική επέμβαση.

Συνεπώς η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας θα κληθεί να μελετήσει τις ενστάσεις των τριών γιατρών και να αποφασίσει να τους θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκληρωθεί των ερευνών από την αστυνομία.

Tην περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, είχε διατάξει έρευνα μετά από καταγγελία που έγινε στο Υπουργείο Υγείας από την οικογένεια της 15χρονης. Συνεπώς με βάση και τη νομοθεσία, οι τρεις γιατροί θα πρέπει σήμερα να απαντήσουν γραπτώς και η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, αφού μελετήσει τους λόγους τυχόν ένστασής του, θα αποφασίσει ανάλογα αν θα τεθούν ή όχι σε διαθεσιμότητα μέχρι και την ολοκλήρωση των ερευνών από την αστυνομία.

Πρώτα έκθεση γεγονότων και μετά έρευνα

Η 15χρονη Ιωάννα είχε υποβληθεί αρχές περασμένου Μαρτίου σε χειρουργική επέμβαση, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η ανήλικη είχε όγκους και απεβίωσε μερικά 24ωρα μετά λόγω αιμορραγίας. Μετά το τραγικό συμβάν η οικογένεια προχώρησε σε καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζοντας πως υπήρξε ιατρική αμέλεια. Ο Υπουργός Υγείας διέταξε να του παραδοθεί έκθεση γεγονότων. Με την ολοκλήρωση της έκθεσης γεγονότων, ο Υπουργός διέταξε έρευνα μέσα από την οποία φαίνεται πως επιρρίπτονται ευθύνες σε τρεις γιατρούς του Μακάρειου για κατ’ ισχυρισμόν ιατρική αμέλεια. Όπως γράψαμε και την περασμένη Πέμπτη, το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες πως εκ πρώτης όψεως υπάρχει θέμα ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας. Ο φάκελος με το αποτέλεσμα της έρευνας διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία. Πριν δυο βδομάδες περίπου, αποστάληκε από τη Νομική Υπηρεσία στον Αρχηγό Αστυνομίας, με οδηγίες για έναρξη ερευνών με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ευθύνες για τον θάνατο της νεαρής για ιατρική αμέλεια.

Είναι μακρύς ο δρόμος

Από την εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, πριν δυο βδομάδες περίπου, αποστάληκε στον Αρχηγό Αστυνομίας από τη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης και οι έρευνες έχουν ήδη αρχίσει από την πρώτη ημέρα. Πρόσθεσε πως οι ποινικοί ανακριτές άρχισαν να μελετούν το φάκελο της υπόθεσης. Διευκρίνισε ωστόσο πως οι έρευνες είναι σε πολύ αρχικά στάδια.

Την Παρασκευή επίσης από την εκπομπή Alpha Ενημέρωση Πάμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, σχολιάζοντας την υπόθεση, συνέστησε υπομονή για να γίνει καταγραφή των γεγονότων, ενώ ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των γιατρών, ανέφερε πως εάν όντως η ΕΔΥ ανάψει το πράσινο φως, τότε θα γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται για να καλυφθούν οι θέσεις των τριών ιατρών μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, τονίζοντας πως κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς την πρέπουσα φροντίδα.

Aπο alpha

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *