Η μητέρα του 14χρονου Μάρκου στο eCosmoscy… «Απο 7 χρονών παλεύει με όγκους στο κεφάλι που επανεμφανίζονται»

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news μίλησε η μητέρα του 14χρονου, Μάρκου ο οποίος δίνει μάχη για την ζωή του απο επτά χρονών.

Πιο συγκρεκριμένα η μητέρα του 14χρονου αναφέρει στο ecosmoscy.news: «Ο Μάρκος γεννήθηκε στις 24/06/2008. Όλα ήταν καλά μέχρι που στις 17 Ιουλίου το 2015 διαγνώστηκε με «μεγάλο εξωφυτικό εγκεφαλικό στέλεχος και παρεγκεφαλίδα – εκκρεμές Πιλοκυτταρικό Αστροκύτωμα με προσβολή του προσωπικού νεύρου.»

Η κ. Ανδριάνα αναφέρει πως στις 24 του ίδιου μήνα και έτους ο επτάχρονος τότε Μάρκος υποβλήθηκε σε «υποολική εκτομή με λιγότερο από 5% υπολειπόμενο όγκο.» 

Όπως αναφέρει η μητέρα του 14χρονου, άφησαν 5% του όγκου, καθώς δεν μπορούσαν να το αφαιρέσουν όλο λόγω του ότι ο όγκος βρισκόταν σε τόοθεσία κοντά στο προσωπικό νεύρο και θα επηρέαζε την κατάποση του. 

Η κ Ανδριάνα αναφέρει επίσης πως όλα αυτά χρόνια πηγαινοέρχονται στην Γερμανία κάθε έξι μήνες, για επανααξιολόγηση της κατάστασης του νεαρου, μέχρι που το 2019 οι ιατροί τους ενημέρωσαν πως ο όγκος μεγαλώνει ξανά και χρείαζεται παρακολούθηση.

Το Πάσχα του 2022, οι ιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια, πως έχουν τρεις επιλογές στο στάδιο που βρίσκοταν ο όγκος. Ή να χειρουργηθεί ξανά, ή να υποβληθεί σε 18μημη χημειοθεραπεία, ή ραδιοθεραπεία. Η οικογένεια του μίκρου, αποφάσισε το χειρουργείο.

«Στις 9/07/2022, έγινε το χειρουργέιο όπουωτου αφαίρεσαν ολόκληρο τον όγκο, και μας είπαν να επιστρέψουμε μετά απο 3 μήνες απλώς για check up. Στις 7/09/22 επιστρέψαμε για το check up, όπου δυστυχώς οι ιατροί μας ενημέρωσαν πως ο όγκος επανεμφανίστηκε ξανά και μεγάλωνε με αποτέλεσμα να επηρεάζει το  προσωπικό νεύρο που επηρέαζει και την κατάποση.»

Πλέον όπως αναφέρει η μητέρα του νεαρού η χημειοθεραπεία ή η ραδιοθεραπεία είναι μονόδρομος. Αυτές τις ημέρες περιμένουν για προκαθορισμένο ραντεβού για να δουν με ποιο τρόπο θα προχωρήσουν.

Τέλος η κ. Ανδριάνα αναφέρει πως «Το υπουργείο υγείας, μας βοηθούσε με ένα μέρος του κόστους για του ιατρούς, αφού στην Κύπρο δεν μπορούσε να γίνει επέμβαση» ενώ σημείωσε πως ούτε η ίδια γνωρίζει αν το υπουργείο θα μπορεί απο εδώ και εμπρός να τους βοηθήσει οικονομικά με τις θεραπείες. «Αυτο θα το γνωρίζουμε οταν αποφασίσουμε πως θα προχωρήσουμε και αναλόγως του κόστους» καταλήγει η μητέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *