“Αναβρασμός” στο Μακάρειο. Απεργούν οι ιατροί ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπο διαθεσιμότητα συναδέλφούς τους

“Αναβρασμός” επικρατεί στις τάξεις του Μακάρειου Νοσοκομείου μετά την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας να θέσει σε διαθεσιμότητα για περίοδο τριών μηνών δύο γιατρούς, αναφορικά με την υπόθεση θανάτου της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή τον περασμένο Μάρτιο. Τελικές αποφάσεις για τον τρίτο εμπλεκόμενο γιατρό θα ληφθούν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου στο οποίο υπηρετεί, καθώς είναι ακαδημαϊκός και δεν υπάρχει αρμοδιότητα για τον χειρισμό του ούτε από το Υπουργείο Υγείας, ούτε από την ΕΔΥ.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσηλευτηρίου παρακάθισαν το πρωί σε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε στάση εργασίας από τις έντεκα μέχρι τη μια το μεσημέρι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ΕΔΥ, την οποία θεωρούν άδικη και αχρείαστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δυναμικές κινητοποιήσεις συμμετέχουν μεταξύ άλλων παιδοχειρούργοι, γυναικολόγοι και οφθαλμίατροι, οι οποίοι δεν πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά παρέμειναν στα γραφεία τους. 

Την ίδια ώρα, οι γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και παρακολουθούνταν από τους συγκεκριμένους γιατρούς εκφράζουν ανησυχία και αγωνία για το ποιος θα αναλάβει τώρα την περίθαλψη των μικρών ασθενών.

Από την πλευρά του, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ έχουν σπεύσει στο νοσηλευτήριο προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις για αναπλήρωση των γιατρών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Μακάρειου Νοσοκομείου. Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζονται, είναι η μετάκληση γιατρών από το εξωτερικό ή η επιστράτευση γιατρών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της Κύπρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *