Δήμητρα Τσίτση στο eCosmoscy: “Τα χειρότερα εγκλήματα συνήθως διαπράτονται απο ανθρώπους υπεράνω υποψίας”

Στο ecosmoscy.news, μίλησε η κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος , Δήμητρα Τσίτση για το έγκλημα που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα κλήθείς να απαντήση στην σχετική ερώτηση η κ. Τσίτση ανέφερε: “Πρώτα ήταν ο φίλος που βοηθάει την οικογένεια. Μετά ένας υπεράνω πάσης υποψίας γείτονας. Την επομένη ο ίδιος ο Πατέρας Τις προάλλες ήταν ένας καλοκάγαθος παππούς. Αργότερα εμφανίστηκε ο θείος. Ένας από τον περίγυρό μας ήταν εκείνος που βίαζε εάν 12χρονο κορίτσι. Μια ψυχή πληγωμένη, ένα παιδί που έχει χάσει άγρια και βίαια την παιδικότητά του. Και μέσα σε αυτό το σκηνικό… η κοινωνία. Που σοκάρετε. Που πέφτει από τα σύννεφα.

H έμπειρη κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος τόνισε πως: “ Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι στα χειρότερα εγκλήματα όπως αυτά του βιασμού ή της παιδεραστίας, οι πρωταγωνιστές κυρίως είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συγγενείς, τύποι υπεράνω πάσης αμφιβολίας και υποψίας. Προσπαθούν να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο για να μην εκτεθούν. Είναι άτομα συνήθως με καλό μορφωτικό επίπεδο και ιδιαίτερα θετικό κοινωνικό προφίλ. Επίσης συνήθως τα άτομα αυτά στις συζητήσεις τους είναι έντονοι στο να καταδικάζουν συμπεριφορές που οι ίδιοι κάνουν. Γυρεύουν αφορμές να είναι με παιδιά και να είναι μόνοι τους μαζί τους. Στόχος πάντα να μην καταλάβει κανένας την διαστροφή τους.

Τέλος, η κ Τσίτση, εξξέφρασε την πεποίθηση “ ότι ο συγκεκριμένος 53χρονος είναι άρρωστος και κανένας ποινικός κωδικας δεν τον καλύπτει. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό. Οπότε καμία φυλάκιση δεν μπορεί να λειτουργήσει σωφρονιστικά. Πρέπει να υπάρχει διαφορετικό είδος ποινής.

Κλείνωντας έδωσε και μια σημαντική συμβουλή “Συμβουλή μου προς όλους όσους συναναστρέφονται και αγαπούν τα παιδιά. Οποιανδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά ή επίμονη άρνηση του παιδιού σε μια συνήθη συμπεριφορά είναι πια καμπανάκι.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *