Πελεκάνος: Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε οπλισμό στην Ουκρανία

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ή διαβούλευση για θέμα μεταφοράς οπλισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Ουκρανία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ερωτηθείς για το θέμα με αφορμή τις δηλώσεις του στην εφημερίδα “New York Times”.

“Δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό. Τέθηκε σε συζητήσεις και διάφορες επαφές που είχαμε είτε με Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε με τις ΗΠΑ, και η απάντησή μας είναι ότι εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε οπλισμό, πολύ απλά γιατί είμαστε μια χώρα υπό κατοχή, είμαστε μια χώρα που θα πρέπει να διασφαλίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, και αν προχωρούσαμε σε μια τέτοια κίνηση θα αποδυναμώναμε τις αποτρεπτικές μας δυνατότητες”, είπε ο κ. Πελεκάνος.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε, “θα μπορούσε να εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο νοουμένου ότι θα αντικατασταθεί ο εξοπλισμός αυτός με αντάξιο ή με καλύτερο εξοπλισμό”.

“Αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, δεν υπάρχει διαβούλευση, δεν μας πρότειναν κάτι και το αξιολογούμε”, είπε ο κ. Πελεκάνος.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πελεκάνος είπε πως από τη στιγμή που υπάρχει άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων για την Κύπρο, “οι ΗΠΑ είναι ακόμα μια επιλογή για την Κυπριακή Δημοκρατία όσον αφορά γενικότερα τις επιλογές για τους εξοπλισμούς της”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *