Πρύτανης θα αποφασίσει για 3η διαθεσιμότητα για τον θάνατο της Ιωάννας

Σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες με προοπτική για άλλους τρεις, τέθηκαν χθες δύο γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου, λόγω της έναρξης αστυνομικής έρευνας που αφορά τυχόν ιατρική αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή τον περασμένο Μάρτιο.

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας έκανε χθες αποδεκτό το αίτημα του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και έθεσε εκτός καθηκόντων τους δύο γιατρούς, ενόψει της αστυνομικής έρευνας για να διαφανεί κατά πόσον έχουν διαπραχθεί αδικήματα. Για τρίτο γιατρό που φέρεται να είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επειδή είναι πανεπιστημιακός, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, είχε αποστείλει επιστολή στον πρύτανη του Πανεπιστημίου του ώστε να εξετάσει το ζήτημα. 

Σημειώνεται ότι οι δύο γιατροί του δημοσίου υπέβαλαν μέσω των δικηγόρων τους ένσταση στο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, αφού θεωρούν αχρείαστη την απομάκρυνσή τους, εφόσον ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη ενώπιον της Αστυνομίας. Έγινε επίσης επίκληση του γεγονότος ότι λόγω θέσης, τίθενται σε κίνδυνο ζωές παιδιών που προγραμματίστηκε η χειρουργική τους επέμβαση. 

Η Αστυνομία πάντως άρχισε τη μελέτη του φακέλου καθώς και του πορίσματος που ετοίμασε ερευνών λειτουργός από το Μακάρειο Νοσοκομείο και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν καταπέλτης, γι’ αυτό και ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής της Αστυνομίας, όπως και έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι η 15χρονη άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο Μάρτιο. Το κορίτσι είχε υποβληθεί σε επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού. Αργότερα παρουσίασε αιμορραγία από το πεπτικό σύστημα και οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου ανακαλύφθηκε να έχει εκτεταμένους κακοήθεις όγκους (καρκίνο) σε όλη την κοιλιακή χώρα.

Οι γονείς της προέβησαν σε καταγγελία για το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας. Από την άλλη, οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η κατάσταση της ανήλικης ήταν μη αναστρέψιμη. Η έρευνα της Αστυνομίας θα καλύψει όλο το ιστορικό της υπόθεσης και αναμένεται ότι θα ληφθούν καταθέσεις τόσο από τους γονείς όσο και από όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καθώς και την ερευνούσα λειτουργό. Η απόδειξη ιατρικής αμέλειας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο οι έρευνες θα καλύψουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης και τον τελικό λόγο για το κατά πόσον προκύπτουν ευθύνες ή όχι, θα έχει ο Γενικός Εισαγγελέας, όταν θα φτάσει ο σχετικός φάκελος ενώπιόν του.

Πηγή: philenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *