Οδηγίες Χατζηπαντέλα για νέο αξονικό στο Μακάρειο Νοσκομείο. Αντικαταστάθηκαν οι ιατροί

δηγίες προς τον διευθυντή του ΟΚΥπΥ και του Μακάρειου Νοσοκομείο για υποβολή πρότασης έτσι ώστε να εγκατασταθεί νέο αξονικός τομογράφος στο Μακάρειο Νοσοκομείο, έδωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Νοσοκομείο ο κ. Χατζηπαντέλα, ανέφερε πως η εν λόγω πρόταση αναμένεται να εξεταστεί από το Υπουργείο του έτσι ώστε ο εξοπλισμός αυτός να μπορεί να εγκατασταθεί και στο νέο Μάκαρειο Νοσοκομείο, όταν αυτό κτιστεί.

Υπενθύμισε μάλιστα πως την προηγούμενη βδομάδα εγκαινιάστηκε στη Λεμεσό τελευταίας τεχνολογίας αξονικού και MRI, ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των γονέων.

Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί με τον ΟΚΥπΥ, ο αρμόδιος υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μετά και την διαθεσιμότητα ιατρών σε σχέση με την υπόθεση θανάτου της 15χρονης Ιωάννας.

Όσον αφορά την αντικατάσταση των παιδοχειρουργών, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε πως, υπάρχουν επιπρόσθετοι έξι παιδοχειρουργοί στο Μακάρειο Νοσοκομείο που θα αναλάβουν τα παιδοχειρουγικά περιστατικά.

Σε σχέση με την αντικατάσταση του δεύτερου Ιατρού, είπε πως υπάρχει ήδη ένας ιατρός του ΟΚΥπΥ που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την ίδια ειδικότητα του ιατρού τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή γίνονται διαδικασίες ώστε να έρθει ακόμα μια παιδονεφρολόγος για ένα μήνα και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *