ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Θύελλα αντιδράσεων απο τους κατοίκους για  ανέγερση αντλιοστασίου αποχετευτικού

Στους δρόμους της κοινότητας Λιοπετρίου βγήκαν οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εμποδίσουν την ανέγερση αντλιοστασίου του Αποχετευτικού Συστήματος Κοκκινοχωρίων, το οποίο και προορίζεται να γίνει εντός της κατοικημένης περιοχής.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι με σκοπό να αποτρέψουν την περίφραξη του χώρου και την έλευση τρυπανιού για να εκτελέσει  εργασίες, ενώ στο σημείο μετέβη και αστυνομία.

Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου Βάσος Μανώλης, αναφέρει στο ότι το θέμα χρονίζει και υπάρχει σωρεία αλληλογραφίας με το Υπουργείο Εσωτερικών έχοντας ως βασικό αίτημα, την αλλαγή του χώρου ανέγερσης εκτός κατοικημένης περιοχής.

Το κοινοτικό συμβούλιο μάλιστα προχώρησε σε ιδιωτική μελέτη και με κόστος 2,000 ευρώ και η οποία εισηγείται την μετακίνηση του αντλιοστασίου σε άλλο σημείο, στο οποίο συμφωνεί και το κοινοτικό συμβούλιο.

Οι κάτοικοι φωνάζουν για υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων εάν υλοποιηθεί το έργο στο συγκεκριμένο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πάντως, το έργο που βρίσκεται από το 2010 σε σχεδιασμό, αν δεν υλοποιηθεί, κινδυνεύει να χαθεί κονδύλι 22 εκ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *