Δέχθηκε τηλεφωνήματα που την έκαναν να… κάνει πίσω η ιατρός που θα ερχόταν απο την Ελλάδα για το Μακάρειο

Θύμα απειλών έχει πέσει η ιατρός – αντικαταστάτρια που θα έφθανε από την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πολίτης», προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο μετά και την διαθεσιμότητα των δύο γιατρών για την υπόθεση θανάτου της 15χρονης Ιωάννας.

Πληροφορίες που μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Νίκος Συμεού, αναφέρουν πως, πριν καν φθάσει στην Κύπρο, η ιατρός δέχθηκε κάποια τηλεφωνήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

Να υπενθυμίσουμε πως βάση των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας, Κύπριος ιατρός προκείται να μεταφερθεί από τον Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο Μακάρειο Νοσοκομείου για να αντικαταστήσει τον ένα νεφρολόγο.

Λαμβάνοντας υπόψη όμως της τελευταίες εξελίξεις το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στην αντικατάσταση της αντικαταστάτριας, με τον νέο ιατρό να φθάνει στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή, αναλαμβάνοντας καθήκοντα την Δευτέρα. Θα παραμείνει στο νησί για ενάμιση μήνα προοκειμένου να συμβάλει στην πλήρωση θέσεων μετά την διαθεσιμότητα των δύο γιατρών.

Την ίδια υπάρχει και ένας τρίτος γιατρός ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο δύο φορές την εβδομάδα και θα εξυπηρετεί παιδιά με νεφροπάθειες στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Πηγή: alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *