Αρνείται ενοχή για άσεμνη επίθεση ο τέως Κιτίου. Kάνει λόγο για «Νοσηρή φαντασία και ψευδορκία»

Αρνήθηκε και σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου, την κατηγορία της άσεμνης επίθεσης, που αντιμετωπίζει, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου κάνοντας λόγο για «νοσηρή φαντασία και ψευδορκία». Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται πως επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων, διάβασε από το εδώλιο του μάρτυρα ενώπιον του Δικαστηρίου Λάρνακας γραπτή δήλωση, αναφέροντας πως η παραπονούμενη και οι μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της ψεύδονται.

Ο ίδιος ο τέως ιεράρχης, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για νοσηρή φαντασία και ψευδορκία. «Θέλω να τονίσω ότι αρνούμαι έντονα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα ψευδώς κατατέθηκαν στο δικαστήριο από την παραπονούμενη ότι της επιτέθηκα άσεμνα στο γραφείο μου και όσα ψευδώς ανέφερε στο δικαστήριο για χρηματική βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας σημείωσε «ουδέποτε συναντήθηκα και είχα επαφή με αυτό το άτομο. Ουδέποτε ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα, την αδελφή της, αντίθετα με τα όσα ψευδώς ανέφερε στο δικαστήριο, και ουδέποτε έγιναν τα πρόστυχα τηλεφωνήματα μεταξύ εμού και της αδελφής της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, λάμβανε υποστήριξη από τον συνήγορο υπεράσπισής του λόγω της κατάστασης του.

Στη συνέχεια, ο τέως Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην οικονόμο της Μητρόπολης, η οποία όπως υποστήριξε, ήταν πάντα παρούσα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. «Τα Σαββατοκύριακα ήταν εργάσιμες μέρες και το προσωπικό εργαζόταν μέχρι τη μία όπως και η οικονόμος η οποία έμενε μέχρι αργά», είπε χαρακτηριστικά.

Οι περιγραφές της παραπονούμενης και η άρνηση του Τέως Μητροπολίτη 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις περιγραφές που έδωσε η παραπονούμενη σχετικά με το γραφείο του τέως Μητροπολίτη Κιτίου και πιο συγκεκριμένα για τα έπιπλα, εντός του, με αναφορά στους κόκκινους καναπέδες.

«Ο βυσσινοκόκκινος καναπές αγοράστηκε το 2011. Όταν, δηλαδή, με επισκέφθηκε η άλλη κοπέλα η οποία με κατηγόρησε για βιασμό, από την οποία υποψιάζομαι ότι η παραπονούμενη πήρε την πληροφορία για τον καναπέ», υποστήριξε ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου.

«Ουδέποτε υπήρξε πόρτα πίσω από το γραφείο μου. Πόρτα υπάρχει μόνο πίσω από το νέο χώρο στον οποίο τοποθετήθηκε το γραφείο, από το 1990. Η πόρτα αυτή οδηγεί στο βάθος που βρίσκεται το υπνοδωμάτιό μου», σημείωσε.

«Δεν θέλω να αναφέρω τις αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε η παραπονούμενη», πρόσθεσε και διέψευσε τα περί συναντήσεων του με γυναίκες στην Ελβετία. «Η θέση ότι της έδειξα φωτογραφίες με γυναίκες είναι πέρα για πέρα ψευδής», σημείωσε.

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς της παραπονούμενης για το επίδομα των 200 λιρών που έδινε η Μητρόπολη, ο ίδιος υποστήριξε ότι «αυτό δεν μπορούσε να είχε συμβεί γιατί ουδέποτε η Μητρόπολη έδινε τέτοιο επίδομα σε οποιοδήποτε ορφανό.

Εξέφρασε «ντροπή» για την Αστυνομία

Συνεχίζοντας, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου να σας αναφέρω την ντροπή μου για την αστυνομία να μην ζητήσει πρακτικά. Μπορούσε να ζητήσει πάρα πολλά που έχω να δώσω, από τότε, για να δείτε και εσείς τι συνέβαινε».

Μεταξύ άλλων, σε αυτό το σημείο, ο τέως Μητροπολίτης, περιέγραψε τα ποσά των επιδομάτων που έδινε η Μητρόπολη, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν συμφωνούν με τα όσα υποστήριξε η παραπονούμενη με τις 200 λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις φωτογραφίες που παρουσίασε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για το χώρο του γραφείου του, σε αρκετές από αυτές απεικονίζονταν πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Σπύρος Κυπριανού, που καθόταν σε μπεζ καναπέ.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε χρόνο ούτως ώστε να μελετηθούν τα όσα παρουσίασε ο τέως Μητροπολίτης σήμερα και να στη συνέχει το Δικαστικό Σώμα να επασυνεδριάσει. Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 2 και 8 Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *