Πυρίλλης: “Xατζιηγιάννης – Σενέκης, θέλουν να καταργήσουν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης”

Την πεποίθηση ότι επιδιώκουν την κατάργηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου φαίνεται ότι επιχειρούν μεθοδικά οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Χρήστος Σενέκης του ΔΗΚΟ με την πρότασή τους για ορισμό του Επάρχου (κρατικός υπάλληλος) ως Πρόεδρος του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου επαρχίας Αμμοχώστου εξέφρασε ο Δήμαρχος Παραλιμνιου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη “Στον νόμο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπεται για όλες τις επαρχίες, ότι η έδρα του Επαρχιακού Συμβουλίου είναι στον Μητροπολιτικό Δήμο και προεδρεύει του Επαρχιακού Συμβουλίου ο Δήμαρχος του ομώνυμου Δήμου. Λόγω του ότι η Μητρόπολή μας είναι κατεχόμενη, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής και το Υπουργικό Συμβούλιο έστειλαν στη Βουλή τροποποιητικό Νομοσχέδιο για να καλυφθεί το κενό με εισήγηση η έδρα και η Προεδρία του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου να αναληφθεί από τον μεγαλύτερο Δήμο. Όπως, δηλαδή, ήταν και το αυτονόητο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών. Οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ και Χρήστος Σενέκης του ΔΗΚΟ κατέθεσαν πρόταση για απόρριψη του νομοσχεδίου με την οποία οι συγκεκριμένοι βουλευτές φαίνεται ότι ξεκάθαρα επιχειρούν να καταργήσουν το εκ των πραγμάτων προσωρινό αστικό κέντρο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου που είναι ο Δήμος Παραλιμνίου και κατ’ επέκταση ο νέος Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας.

Ο κ. Πυρίλλης ανάφερε επίσης πως “Με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ο νέος Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα έχει το 60% του πληθυσμού της ελεύθερης επαρχίας, το 65% στην κατανάλωση νερού, το 70% των Πολεοδομικών Αδειών και το 70% των λυμάτων, υπηρεσίες για τις οποίες θα έχει αρμοδιότητα ο Επαρχιακός Οργανισμός.” ενω συνέχισε πως “Με την πρότασή τους αυτή, οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, επιχειρούν ανερυθρίαστα και σε αντίθεση με τα τεκμήρια που αναφέρονται πιο πάνω, να ανατρέψουν την αρχή της αναλογικότητας και το αυτονόητο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. Με την ενέργειά τους ενισχύουν τις προσπάθειες αυτών που θέλουν να διατηρήσουν την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου.”

Τέλος ο κ. Πυρίλλης Καλει τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργικού Συμβουλίου και να στείλουν το θέμα το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής για να ληφθεί απόφαση, ώστε να μπορέσει και η δική μας επαρχία να προετοιμάσει έγκαιρα τον νέο αυτό οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Θέλουμε και ζητούμε ξεκάθαρα να γνωρίζουμε ποια κόμματα και ποιοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας συμφωνούν ή διαφωνούν με την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών.” καταλήγει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *