Προσφεύγει στην δικαιοσύνη η οικογένεια του 41χρονου που πέθανε στις Κεντρικές. ” Βασανίστηκε για 3 μέρες, πέθανε από ξυλοδαρμό”

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η οικογένεια του δολοφονηθέντος στις Κεντρικές Φυλακές Τανσού Τζιντάν.

Βασανίστηκε και δολοφονήθηκε ο γιος της, δήλωσε η μητέρα του δολοφονηθέντος Τ/κ κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές, Τανσού Τζιντάν κι ανακοίνωσε ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντιαλόγκ, η κηδεία του 41χρονου έγινε χθες στην κατεχόμενη Μόρφου. Η σύζυγος του δολοφονηθέντος είπε ότι στο σώμα του υπάρχουν σημάδια και πληγές, τα μάτια του ήταν μελανιασμένα και η μύτη του σπασμένη.

Η μητέρα Ιλμιγιέ Τζοντάν μιλώντας στην Ντιαλόγκ ανέφερε ότι ο γιος της βασανίστηκε για 3 μέρες και, όπως υποστήριξε, πέθανε από ξυλοδαρμό. Αυτό, είπε, δεν μπορεί να το αγνοήσει ή να το παραγνωρίσει η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών της Δημοκρατίας κι ανακοίνωσε ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Για τη νομική διαδικασία, ζήτησε και τη βοήθεια της «κυβέρνησης». «Θα κάνουμε μήνυση. Θέλουμε να συναντηθούμε με αρμοδίους. Θα τους συναντήσουμε έπειτα από λίγες ημέρες. Η νύφη μου είδε τη σορό του γιου μου, είπε ότι είχε σπασμένη μύτη, μαύρα μάτια και πληγές και γρατσουνιές στο σώμα του. Θα αναζητήσουμε το δίκιο μας μέχρι τέλους και θα μάθουμε το γιατί. Ζητάμε βοήθεια από την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα. Τρεις μέρες βασανιστηρίων και κανείς δεν το πρόσεξε; Οι Ε/κ σωφρονιστικοί υπάλληλοι αγνόησαν τη βαρβαρότητα», δήλωσε.

Η εφημερίδα γράφει ότι ενώ έχουν περάσει μέρες από το συμβάν η Αστυνομία της Δημοκρατίας δεν έχει κάνει μια συγκεκριμένη δήλωση για το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *