“Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας” λέει ο Νουρής για τα 1100 άτομα με AIDS και 800 με φυματίωση στο «Πουρνάρα»

1100 διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών «Πουρνάρα» έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό του «AIDS», και άλλοι 800 διαγνώστηκαν με φυματίωση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθότι στα πλείστα περιστατικά, έχει παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Νουρής επανέλαβε ότι το υπουργείο Εσωτερικών εστιάζει την προσπάθειά του, στον περιορισμό των εισροών μεταναστών από την πράσινη γραμμή.

Σημείωσε ότι, το 2022, η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις επαναπροωθήσεις μεταναστών, με 6,500 άτομα.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως το σημαντικότερο, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες αποδίδουν οι τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει από την Κυπριακή Δημοκρατία, για επαναπροώθηση ξένων υπηκόων, προς το Πακιστάν, την Ινδία και το Βιετνάμ.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε λίγες μέρες θα έρθει στην Κύπρο αντιπροσωπεία από τη Λαοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό, με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία για την επιστροφή μεταναστών στην αφρικανική χώρα.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *