ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ο “απαγορευμένος” έρωτας της Σουτηρούλας και του Οσμάν που πήγαν κόντρα στα πρότυπα της κοινωνίας

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Μια ιστορία αγάπης, βγαλμένη λες και είναι απο ντοκιμαντέρ, αφορά δύο άνθρώπους, την Σωτηρουλα απο το Λιοπέτρι και τον Τουρκοκύπριο Οσμάν, ο οποίος κατάγεται απο το Βαρώσι.

Η ζωή τους, μόνο εύκολή δεν ήταν σε μια κοινωνία που τότε “δαχτυλόδειχνε”, το ο,τιδήποτε ήταν εξω απο τα νερά της.

Ο Πατέρας του Οσμάν, κατάγεται απο την Τουρκια, και η μητέρα του είναι Τουρκύπρια, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χωριό της επαρχίας Πάφου. Ωστόσο η μητέρα του κατα τις μέρες την εισβολή η μητέρα του μετέβη στα κατεχόμενα , όπου και γνώρισε τον σύζυγό της που ήρθε στην Κύπρο το 1976.ως εποίκος απο την Μερσίνα.

Ο Οσμάν γεννήθηκε στο Βαρώσι στην Αμμόχωστο και λίγο μετά την διάνοιξη των οδοφρσαγμάτων, ήρθε στις ελεύθερες περιοχές, όπου και γνώρισε την Σωτηρούλα απο το Λιοπέτρι.

Η ζωή τους δεν ήταν καθόλου εύκολή καθώς. η κοινωνία είχε “δαχτυλοδείξει” αυτό τον έρωτα που, έβγαινε έξω απο τα πρότυπα της κυπριακής κοινωνίας, πόσο μάλλον σε ένα μικρό χωριό. Ωστόσο ο Οσμάν και η Σωτηρούλα, παρα τα χίλια κύματα που πέρασαν, και τα διάφορα προκλητικά επίθετα που άκουγε ο Οσμάν δεν το έβαλαν κάτω. Ενας Θεός ξερεί τι τραβήξαμε” αναφέρει η Σωτηρούλα.

Αρραβωνιάστηκαν το 2005 και Παντρέυτηκαν το 2007 σε ορθοδοξη εκκλήσία. Απέκτησαν δύο παιδάκια τον Χρήστο και την Θέκλεια, 13 χρονών και 10 χρονών αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, και αφού με πολύ κόπο και μόχθο ο Οσμάν κατάφερε να ενσωματωθεί στην κοινωνία που δεν ήταν εύκολο να δεχθεί έναν έρωτα που ήταν κατα κάποιο τρόπο “παράνομος”, τα προβλήματα για αυτούς συνεχίστηκαν, αφού δεν έδειναν κυπριακή υπηκοότητα στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν κάτι. Δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε πουθενά αφού δεν είχαν κυπριακή ταυτότητα, πέραν απο ένα πιστοποιητικό γεννήσεως.

Μέχρι και ΓΕΣΥ που πλήρωνε η Σωτηρούλα και ο άντρας της, δεν μπορούσε να τα πάρω στον παιδίατρο. με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να Πληρώνει, αφού δεν μπορούσε να τα γράψει στο ΓΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οσμάν όπως ανάφέρει πήρε την κυπριακή ταυτότητα το 2015 .

Ευτυχώς, μετά το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου απο τι 24ΩΡΕΣ , οι αρμόδιοι μεσολάβησαν και έδωσαν στα παιδιά Κυπριακή ταυτότητα, βάζοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία που τραβούσαν τόσα χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *