Βλέπει εκτάκτως τους επιδημιολόγους ο Χατζηπαντέλα

Αύξηση κρουσμάτων από COVID 19 παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τετάρτη έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να εξεταστεί η πορεία της πανδημίας σε σχέση με τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπου παρουσίασε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2023, ο κ. Χατζηπαντέλα τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου Υγείας «δεν είναι η επαναφορά οποιωνδήποτε νέων μέτρων», διαμηνύοντας ωστόσο ότι «με την πανδημία δεν τελειώσαμε» και ότι «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα το Υπουργείο Υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πανδημία.

Την ίδια ώρα δήλωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου του αν υπάρξει περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες να δράσει άμεσα εμπλέκοντας και τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και να χρειαστεί η επαναφορά μέτρων.

Σε σχέση με το 2022, ο κ. Χατζηπαντέλα προέβη σε ανασκόπηση της πανδημίας, λέγοντας ότι στις αρχές του 2022 το Υπουργείο είχε να διαχειριστεί τη μετάλλαξη «Όμικρον», σημειώνοντας πως υπήρξε αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με το αρμόδιο Υπουργείο να δρα άμεσα και οι κλίνες να αυξάνονται σε επιπλέον δέκα.

«Στόχος μας ήταν να μην έχουμε οποιαδήποτε μέτρα, ενώ σχεδόν καταργήθηκαν όλα τα μέτρα, πλην τη χρήση μάσκας σε φαρμακεία και νοσηλευτήρια», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *