Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία και η ορθοδοξία τον αποχαιρετά με τον πρέποντα σεβασμό.

16 ακριβώς χρόνια από την ενθρόνιση του σε Αρχιεπίσκοπο συμπληρώνονται σήμερα που ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία. Ο μακαριστός εξελέγη στις 5 Νοεμβρίου 2006 και ενθρονίστηκε μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου 2006.

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον εκκλησιαστικό της ηγέτη.

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει τις προηγούμενες μέρες στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα για το λαϊκό προσκύνημα της σορού και για να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχτηκε στο γραφείο του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι και επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Εν συνεχεία η σορός θα μεταφερθεί για την ταφή στο χώρο που ο ίδιος ετοίμασε κάτω από το ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Για την εξόδιο ακολουθία δεδομένης και της άφιξης υψηλών προσκεκλημένων και της παρουσίας πλήθους κόσμου, έχει στηθεί επιχείρηση από την Αστυνομία, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά. Μέσα και έξω από τον νέο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα θα βρίσκονται αστυνομικοί που θα επιτηρούν όλα τα στάδια της διαδικασίας, ενώ στους δρόμους γύρω από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και στην εντός των τειχών Λευκωσία θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

about:blank

Οι αφίξεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 και 15.

Εκπροσώπηση στο ανώτατο επίπεδο 

Υπό το άγρυπνο βλέμμα και τη συνοδεία των Αρχών θα γίνει η διακίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και άλλων επισήμων που θα βρίσκονται στο νησί μας για την κηδεία, από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την εκκλησία και αντίθετα.

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κύπρο έχει ιδιαίτερα σημασία, καθώς η τελευταία φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το νησί μας ήταν πριν από 400 περίπου χρόνια. Αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 10 το πρωί και εν συνεχεία θα μεταβεί στη συνέχεια στον νέο Καθεδρικό Ναό προκειμένου να προσκυνήσει το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου. Θα αναχωρήσει αμέσως μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής.

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β. Τον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα εκπροσωπήσει ο καρδινάλιος Κόχ, ενώ στην κηδεία θα παραστούν εκπρόσωποι και των υπολοίπων εκκλησιών άλλων θρησκειών και δογμάτων.

Για τις ανάγκες του Ειδικού Σχεδίου Δράσης θα επιστρατευτούν μεταξύ άλλων μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και της Τροχαίας Αρχηγείου.

Σημειώνεται ότι κατά την εξόδιο ακολουθία δε θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *