Την Πέμπτη βλέπει τον Βοηθό Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Ευρώπη ο ΠτΔ

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων κ. Μιροσλάβ Γιέτζια και η εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα «Υγεία για όλους» είναι οι σημαντικότερες δραστηριότητες στο γεμάτο και αυτή την εβδομάδα πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά την παρουσίαση του πυλώνα πολιτικής «Υγεία για όλους» θα γίνει λεπτομερής αναφορά για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον τομέα της υγείας και θα αναλυθεί ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των μελλοντικών δράσεων, πολιτικών και έργων υποδομής, ιδιαίτερα αυτών που περιλαμβάνονται στο σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο».

Αύριο Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή του ΔΗΣΥ Γλαύκου Κληρίδη, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο.

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί το έργο που επιτέλεσε η Κυβέρνηση στον πυλώνα «Υγεία για Όλους».

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη άλλαξαν άρδην οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Υλοποιήθηκε το ΓΕΣΥ, αναβαθμίστηκαν ιατρικές εγκαταστάσεις, εφαρμόστηκαν δράσεις και πολιτικές, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Με την υλοποίηση του ΓΕΣΥ δημιουργήθηκε ένα ανθεκτικό σύστημα υγείας, προσβάσιμο σε όλους.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει και άλλες δράσεις κάποιες από τις οποίες περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο  «Κύπρος – το Αύριο».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναφερθεί στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των μελλοντικών δράσεων, πολιτικών και έργων υποδομής. Στο Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο», στον τομέα της υγείας περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις και σημαντικές επενδύσεις που θα διασφαλίζουν ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο.

Στις 8.30 το βράδυ, o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στην 21η απονομή των βραβείων Man of the Year, εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο, στη Λεμεσό.

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στο 10ο ενεργειακό συμπόσιο, στη Λευκωσία, με θέμα: «Κύπρος: Eνεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η Κύπρος, λόγω της στρατηγικής της θέσης και των άριστων σχέσεων και των μακροχρόνιων συνεργασιών της στον τομέα της ενέργειας με γειτονικές χώρες, σε διμερές, περιφερειακό και πολυμερές επίπεδο, αποτελεί ενεργό μέρος των ενεργειακών λύσεων που έχει να προσφέρει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολούθως στις 10.30 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει την ετοιμότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Σταθερή θέση της πλευράς μας  παραμένει η συνέχιση των προσπαθειών, με στόχο την επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραλάβει τις ετήσιες εκθέσεις της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κας Ειρήνης Λοϊζίδου – Νικολαϊδου και της Προέδρου της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών κας Έφης Παπαδοπούλου.

Στις 8 το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στο Gala Dinner του ΕΒΕ Λεμεσού, με την ευκαιρία των 60χρονων του Επιμελητηρίου.

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του παιδιού, που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *