Έβαλε φωτιά στα κρατητήρια Λακατάμειας ο κύριος ύποπτος για τον φόνο του Tansu Cidan

O βασικός ύποπτος για τον φόνο του 41χρονου Τουρκοκύπριου Tansu Cidan, φέρεται να έβαλε την φωτιά στα κρατητήρια Λακατάμειας το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11:15 χθες βράδυ λήφθηκε τηλεφώνημα από μέλος των κρατητηρίων Λακατάμειας, ότι ο Veysi Badur άναψε φωτιά σε είδη ιματισμού εντός του κελιού του και ζήτησε την άμεση αποστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΜΜΑΔ για αποκατάσταση της τάξης.

Στο σημείο στάλθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και περίπολο της ΜΜΑΔ, το οποίο ενημερώθηκε σχετικά από τον αξιωματικό της Υπηρεσίας του Αρχηγείου. Ακολούθως ενημερώθηκε ο ΒΑΔΕΛ Ε’ ο οποίος έδωσε οδηγίες στον αξιωματικό Υπηρεσίας Λευκωσίας όπως μεταβεί άμεσα στα κρατητήρια για επιτήρηση των ενεργειών αποκατάστασης της τάξης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΒΑΔΕΛ Ε’ ενημερώθηκε ο ΒΑΔΕΛ Υ’ και ο υπεύθυνος των Κρατητηρίων οι οποίοι μετέβηκαν επίσης στα κρατητήρια. Παράλληλα στάλθηκαν όλα τα διαθέσιμα περίπολα του οργανωμένου εγκλήματος με επικεφαλής των Ανώτερο Υπαστυνόμο κ. Κουμέττου και τα περίπολα της πάταξης για τρομοκρατία.

Η φωτιά κατασβεστικέ από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέλη της οποίας χρειάστηκε να κάνουν χρήση αναπνευστικών συσκευών. Στο σημείο στάλθηκε επίσης ασθενοφόρο το οποίο παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε ένα κρατούμενο και δύο μέλη των κρατητηρίων τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής του καπνού.

Όλοι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ασφαλές μέρος από τα επί καθηκόντι μέλη των κρατητηρίων. Όταν η ποιότητα του αέρα εντός των κρατητηρίων επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν πίσω στα κελιά.

Τρία μέλη των κρατητηρίων επισκέφθηκαν τις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για παροχή επιπλέον θεραπείας λόγω της εισπνοής καπνού και στη συνέχεια επέστρεψαν στο καθήκον τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *