Δεν βγάζουν “άχνα” οι τρείς δεσμοφύλακες για τον θάνατο του Tansu Cidan στις Κεντρικές

Δεν παραδέχονται οι τρεις δεσμοφύλακές και περνούν ξανά απο ανάκριση σύμφωνα με νέες πληροφορίες που κατέχει το ecosmoscy.

Yπενθυμίζεταί ότι όπως μετέφερε το ecosmoscy κατα την πρώτη δίκη, ακούστηκαν Πράματα και θάματα ενώπιον του δικαστήριού σε μία διαδικασία που κράτησε περισσότερο απο πέντε ώρες για τον θάνατο του Tansu Cidan.

Oi τρείς δεσμοφύλακες είχαν τέθηκαν υπό 8 ήμερη κράτηση για την υπόθεση δολοφονίας του Tansu Cidan μέσα στις Κεντρικές Φυλακές από άλλους κρατούμενους που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι επί καθήκοντι δεσμοφυλάκες, όπως ακούστηκε ενώπιον δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, αφού είδαν τραυματισμένο τον Τansu Cidan στο κελί 4 τραυματισμένο και εμφανώς καταβεβλημένος στην 1η του κλήση που έλαβαν σήμα γύρω στις 15:00.

Ο 41χρονος ζητούσε εκ νέου βοήθεια σε δεύτερη κλήση, ωστόσο  δεν ανταποκρίθηκαν και λίγες ώρες αργότερα ο Τουρκοκύπριος κρατούμενος εντοπίστηκε νεκρός.

Εξίσου σημαντική είναι και η μαρτυρία που εξασφάλισαν οι αρχές, κατα την οποία, ενώ οι δεσμοφύλακες διαπίστωσαν και φέρεται να είπαν, ότι χρειάζεται ιατρική περίθαλψη ο Cidan, πήγαν με τους συγκρατούμενους του στο γραφείο των δεσμοφυλάκων για να τους δώσουν ιώδιο και γάζες για να τον περιθάλψουν οι ίδιοι.

Μάλιστα ο βασικός ύποπτος προέβη στους ισχυρισμούς ότι ο 41χρονος όπως ισχυρίστηκε στους δεσμοφύλακες αυτοτραυματίστηκε λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

Ο βασικός ύποπτος φέρεται, όταν έφυγε από το γραφείο δεσμοφυλάκων και όταν το θύμα κάλεσε για 2η φορά βοήθεια, να μπαίνει με μανία στο κελί του Cidan και να τον χτυπά με κλειδαριά. Την δεδομένη στιγμή, όπως ανέφερε ο ανακριτής, οι δεσμοφύλακες δεν φαίνεται να προβαίνουν σε οποιαδήποτε κίνηση για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Cidan μέσω του κουμπιού ειδοποίησης.

Το θύμα, όπως υπέδειξε ο ανακριτής, εξακολουθούσε να βρίσκεται τραυματισμένο και κλειδωμένο στο κελί του, ενώ οι δύο δεσμοφύλακες γύρω στις 17:00 το απόγευμα βρίσκονταν στον διάδρομο της πτέρυγας όπου διενεργούσαν έλεγχο καταμέτρησης στα κελιά χωρίς όμως να διενεργούν οποιοδήποτε έλεγχο στο κελί του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα δέχθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες πριν πέσει νεκρό πολλαπλά χτυπήματα από βαριά και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ χτυπήματα φαίνεται να δέχθηκε και από την κλειδαριά του κελιού του.

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι τρείς δεσμοφύλακες  αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι από τα σοβαρότερα του ποινικού κώδικα και επισύρει  δια βίου ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφροίες, για τον φόνο του 41χρονου, τελούν υπό κράτηση άλλα 15 πρόσωπα, όλοι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών.

Σημεώνεται ότι σελήφθη και 35χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στη Λάρνακα και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Ενώπιον του Δικαστηρίου σήμερα και οι άλλοι 11 κρατούμενοι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υπόθεση, για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης τους. Και αυτή τη φορά, αναμένεται ότι οι ανακριτές θα οδηγήσουν τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία σε ξεχωριστή διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *