Έρικα Καβάζη: “Tο στυγερό έγκλημα στις Κεντρικές Φυλακές αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου”

Στην εκπομπή Αlpha ενημέρωση μίλησαν τρείς δημοσιογράφοι μετά το πόρισμα Σαββίδη για τις κεντρικές φυλακές.

Ο Φάνης Μακρίδης της εφημερίδας Φιλελεύθερος, τόνισε στην εκπομπή πως ” η κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές περιγράφεται με δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και δικογραφίες από το καλοκαίρι του 2021 και “θα έπρεπε να απασχολήσουν όλους σοβαρά.”

“Βλέπουμε ανθρώπους να στηρίζουν τα αφηγήματα τους, με βάση τις εξελίξεις και δεν ενδιαφέρει κανένα η αλήθεια. Το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει να ασχοληθούμε με τη δημόσια ασφάλεια. Καλλιεργήθηκε μια επίπλάστη εικόνα για τις Κεντρικές Φυλακές, Διευθύντρια και συνεργάτιδα της έκαναν έργο, αλλά παρουσιαζόταν μια ψεύτικη εικόνα γιατί είχαμε τη χρήση κινητών και το θέμα το έκρυψαν κάτω από το χαλί. Όταν μιλάμε για κακουργήματα, είναι γιατί υπήρχε η δυνατότητα χρήσης κινητών.”

Ο Χριστόφορος Νέστορος ότι τα “καμπανάκια” για τους αρμόδιους έπρεπε να άρχισαν να ηχούν από τις υποθέσεις εμπρησμού στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και την παρεμπόδιση της ΥΚΑΝ να διενεργήσουν ελέγχους στις Κεντρικές Φυλακές.

“Βωούσαν τα στοιχεία και τα γεγονότα από τότε. Υπάρχει υποκρισία, γιατί έπρεπε να ανοίξει το θέμα των Κεντρικών Φυλακών μετά την καταγγελία της Διευθύντριας κατά του Διοικητή της ΥΚΑΝ; Γνώριζαν και έκαναν συσκέψεις και όλα αυτά έμειναν στο απυρόβλητο, δεν άνοιγε μύτη  και ο ένας κρατά τον άλλον. Υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων προσώπων και καταστάσεων και πραγμάτων που δεν θέλουν να βγουν στη φόρα και γι’ αυτό υπάρχει αυτό το κουκούλωμα από όλες τις θέσεις και αυτή η καθυστέρηση.”

Ωστόσο το φρικτό έγκλημα στις φυλακές αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Η Έρικα Καβάζη τόνισε πως το στυγερό έγκλημα στις Κεντρικές Φυλακές με θύμα τον Τουρκοκύπριο Τανσούν Τσιτάν αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα και αποτελούν “σειρά από τεκμηριωμένα γεγονότα.”

“Σήκωσαν το πτώμα από τη σκηνή του εγκλήματος, μετά πήγαν τα μέλη της Αστυνομίας να διερευνήσουν και δεν βρήκαν τίποτε ουσιαστικό και αναφέρθηκε και στο δικαστήριο ότι οι ίδιοι οι κρατούμενοι σκούπισαν και σφουγγάρισαν τη σκηνή του φόνου. Σηκώσαν το πτώμα από τις Κεντρικές Φυλακές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφού η ιατρική λειτουργός διαπίστωσε το θάνατο εντός των φυλακών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *