Προκάλεσε “σεισμό” στις Κεντρικές Φυλακές το πόρισμα Σαββίδη. Μετωπική σύγκρουση, για προσπάθεια “αποδόμησης” κάνει λόγο η Αριστοτέλους

Σεισμό προκάλεσε το πόρισμα Σαββίδη για τις κεντρικές φυλακές.

Στο πόρισμα γινόταν λόγος για ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, για χρήση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων από τους κατάδικους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας ήρθε σε συνέχεια του πορίσματος των τεσσάρων ποινικών ανακριτών που διερευνήσαν ενδεχόμενη διάπραξης ποινικών αδικημάτων για μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων εντός σωφρονιστικού ιδρύματος και τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών εντός των φυλακών, καθώς και των όσων ακολούθησαν της δολοφονίας του Τουρκοκύπριου Cidan στις 27 του περασμένου Οκτωβρίου.

Απο την πλευρά της η διευθύντρια των φυλακών εν μέσω ανακοίνωσης, κάνει λογο για προσπάθεια αποδόμησης της.

«Είναι προφανής η στοχοποίηση μας και μόνο αφελείς δεν θα αντιλαμβάνονταν ότι αυτή σχετίζεται άμεσα με την καταγγελία μας εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας για διαφθορά. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το μπαράζ ποινικών ερευνών, πολύωρων ποινικών ανακρίσεων και μονταρισμένων ρεπορτάζ σε κανάλι αμέσως μετά την καταγγελία μας. Μια καταγγελία που έγινε επίσημα στις 20 Ιουνίου και ακόμα μελετάται, ενώ σε μόλις 21 μέρες μελετήθηκε η δεύτερη έρευνα που διατάχθηκε με άλλοθι το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, με το μαρτυρικό υλικό που εμείς παραδώσαμε και τα στοιχεία που έφθασαν πάλι εντελώς τυχαία στην Αστυνομία μετά την καταγγελία μας» είπε η κυρία Αριστοτέλους το Σάββατο.

«Για το πόρισμα Αιμιλιανίδη που προηγήθηκε κατά πολύ χρονικά και καταλήγει σε ευρήματα για ποινικές ευθύνες, δεν έχουν ενεργήσει διότι προφανώς δεν εξυπηρετεί τον επιδιωκόμενο σκοπό» είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος της και έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια των ανεξάρτητων θεσμών» και για «κατάντια».

Εντός της ημέρας πάντως, αναμένονται ανακοινώσεις από πλευράς της Διεύθυνσης των φυλακών, οι οποίες μένει να δούμε κατά πόσον θα απαντηθούν από τη Νομική Υπηρεσ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *