«Αντισυνταγματική η πρόταση νόμου».Κοκκίνο Σαββίδη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει εισαχθεί για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο από το προηγούμενο σχολικό έτος, σε μικρές ηλικίες, στο σχολείο, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προσθέτει ότι πέραν του ότι η πρόταση νόμου της Βουλής φαίνεται, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, να είναι αντισυνταγματική, δεν θα μπορούσε να επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σημειώνει επίσης ότι έχει ζητήσει από τη Βουλή «να συνεχίσουμε τις απαραίτητες προεργασίες και τον προγραμματισμό, μέσα από συνεργασία και με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να υιοθετηθεί και εφαρμοστεί συγκροτημένα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών/τριών στα σχολεία».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι προγραμματίζεται από το Υπουργείο, η επέκταση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης μέσα από το πρόγραμμα διδασκαλίας και με κατάλληλες προεργασίες, σε όλες τις ηλικίες ενώ αυτή συγκαταλέγεται στις θεματικές ενότητες που θα περιλαμβάνονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μια άλλη καινοτομία η εισαγωγή της οποίας εξετάζεται αυτήν ακριβώς την περίοδο.

«Είναι καλά γνωστό ότι πολιτική του Υπουργείου Παιδείας είναι να εισαχθεί στα σχολεία η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Επομένως, όσοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι “δεν υπάρχει”, μέσα από τις γνωστές μηδενιστικές αντιπολιτευτικές προσεγγίσεις, απλώς δεν έχουν την πληροφόρηση που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια έγκυρη γνώμη», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΝ.

Σημειώνεται ακόμη ότι η απόφαση για την εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες διαμιάς, με μια νομοθετική πράξη, «δεν θα μπορούσε από μόνη της να έχει ωφέλιμο αποτέλεσμα».

Διότι, επισημαίνει το ΥΠΑΝ, για ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να προβλέπεται χρόνος διδασκαλίας και, επομένως, ειδικά στη Μέση Εκπαίδευση, θα επηρεαστεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το οποίο ως γνωστό καθορίζεται με νομοθεσία (ορίζεται από Κανονισμούς και εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο).

Σημειώνεται ότι για τυχόν επηρεασμό του υφιστάμενου Ωρολογίου Προγράμματος, θα πρέπει να προηγηθεί αρκετά σύνθετη μελέτη και να γίνουν συνεννοήσεις ή και διαβουλεύσεις.

Εφόσον, αναφέρεται, θα πρόκειται για πρόσθετη διδασκαλία/σχολική δραστηριότητα, θα χρειαστεί να απασχολείται αριθμός πρόσθετων εκπαιδευτικών και, επομένως, θα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη πρόνοια στον προϋπολογισμό.

Όπως επίσης, προστίθεται, χρειάζεται να προετοιμαστεί τόσο το σχετικό πρόγραμμα, όσο και εποπτικό υλικό, αλλά και να γίνει σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για τα οποία επίσης θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη πρόνοια προϋπολογισμού.

«Όλα τα πιο πάνω ζητήματα, στη συνταγματική-πολιτειακή τάξη της χώρας μας, δεν μπορεί να αποφασίζονται από τη νομοθετική εξουσία», επισημαίνεται.

Είναι κατανοητή, σημειώνεται, «η θετική πρόθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία εξάλλου συμπίπτει γενικά και με την πολιτική του Υπουργείου. Ωστόσο, πέραν του ότι η συγκεκριμένη πρόταση νόμου φαίνεται, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, να είναι αντισυνταγματική, δεν θα μπορούσε να επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν θα ήταν εφικτό να εφαρμοστεί», αναφέρεται. 

Γι’ αυτούς τους λόγους, επισημαίνεται, το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε από τη Βουλή «να συνεχίσουμε τις απαραίτητες προεργασίες και τον προγραμματισμό, μέσα από συνεργασία και με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να υιοθετηθεί και εφαρμοστεί συγκροτημένα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών/τριών στα σχολεία». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *