Ξανά στο δικαστήριο οι 4 για την υπόθεση Al Jazeera

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας εμφανίζονται εκ νέου σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Ο Δημήτρης Συλλούρης εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Κρις Τριανταφυλλίδη, και ομάδα νομικών, ενώ τον Χριστάκη Τζιοβάνη και τον Αντώνη Αντωνίου, εκπροσωπεί ο δικηγόρος, Γιώργος Παπαϊωάννου. O Αντρέας Πιττάτζιης εκπροσωπεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Κρίς Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Παπαϊωάννου σε προηγούμενη διαδικασία ζήτησαν χρόνο για να απαντήσουν οι πελάτες στους στις κατηγορίες επικαλούμενοι ότι λείπει μαρτυρικό υλικό. Από την άλλη ο κ.Πιττάτζιης δήλωσε έτοιμος να απαντήσει στις κατηγορίες από την προηγούμενη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο δικηγόρος, Αντρέας Πιττάτζιης, και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου.

Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν πέντε κατηγορίες, που αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *