Λαικη εξέγερση στην Κίνα με…τανκς. Διαμαρτύρονται για τα καταπιεστικά μέτρα κατά του κορωνοιού. Χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία οι αρχές

Τριάντα τρία χρόνια πέρασαν και οι εικόνες ξανά οι ίδιες. Όπως το 1989 που τα τανκς βγήκαν στους δρόμους της Κίνας για να καταστείλουν τις λαϊκές εξεγέρσεις. Η εμφάνιση τανκς, πριν λίγες ώρες, σε κινεζικές πόλεις θορύβησε τους πολίτες που εδώ και μέρες διαμαρτύρονται για τα καταπιεστικά μέτρα κατά του κορωνοιού.

Η κίνηση στρατιωτικών οχημάτων σε μεγάλες πόλεις ερμηνεύεται από κάποιους ως ένα μήνυμα προς τους διαδηλωτές από το κινεζικό καθεστώς. Πως ο στρατός παραμονεύει και θα επέμβει εάν χρειαστεί.

Υπηρετήστε το λαό! Υπηρετήστε το λαό!

Η απειλή των τανκς έχει καταγραφεί από τους πολίτες σε πόλεις όπως το Πεκίνο, τη Σαγκάη, Γιουχάν, Χανγκζού.

Οι διαδηλωτές δεν πτοούνται, συνεχίζουν τις διαδηλώσεις βάζοντας στο στόχαστρο τον Πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπινγκ και τις απολυταρχικές του στρατηγικές. Απο άκρη σε άκρη οι πολίτες εκφράζουν αγανάκτηση. Τα βάζουν με τις αρχές πετώντας πέτρες και σίδερα. 

Πρωτόγνωρες εικόνες με πολίτες που ελέγχονται στη μέση του δρόμου μέρα μεσημέρι. Ακόμη και μέσα στα μετρό.  Οι αστυνομικοί τους αρπάζουν τα κινητά για να τα ελέγξουν. Με το έτσι θέλω τα περνούν από κόσκινο…όσα έχουν φωτογραφήσει, όσα έχουν αναρτήσει, κοιτάζουν εάν έχουν κρατήσει υλικό από τις διαδηλώσεις. 

Σε κάθε τους βήμα οι αστυνομικές αρχές περνούν χειροπέδες στους διαδηλωτές. Χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία .

Το τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης της κυβέρνησης την ίδια ώρα έχει αρχίσει να ταξιδεύει και εκτός συνόρων. Κύμα υποστηρικτών προς τους Κινέζους πολίτες σε Αμερική και Ιαπωνία. Το καυτό ζήτημα των διαδηλώσεων πιθανόν να τεθεί στην συνάντηση του Κινέζου Προέδρου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ προσκλήθηκε από τον Σι Τζινπινγκ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *