Aπαντούν στις ερωτήσεις οι τρείς υποψήφιοι. Απόψε το δέυτερο μεγάλο διακαναλικό debate

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην κορυφή όπου προβλέπεται έντονη αντιπαράθεση για το εισιτήριο που θα οδηγήσει στον δεύτερο γύρο της 12ης Φεβρουαρίου.

Ο ΔΗΣΥ εστιάζει τη στόχευσή του στον Νίκο Χριστοδουλίδη προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους γύρω από την υποψηφιότητα του προέδρου της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από περιορισμό των απωλειών προς τον πρώην ΥΠΕΞ, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει μια σημαντική μερίδα των συναγερμικών ψηφοφόρων. Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι εκροές θα περιοριστούν το επόμενο διάστημα μέσα από τη συστηματική δουλειά. Την ίδια ώρα το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου θα βάλλει κατά του Ανδρέα Μαυρογιάννη, παραπέμποντας στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Χριστόφια-ΑΚΕΛ.

Στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη κάνουν λόγο για σαφή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα και παραπέμπουν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον υποψήφιο να καταγράφει σαφή βελτίωση, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ αφήνει ικανοποιημένη την ηγεσία του κόμματος αλλά την ίδια ώρα αντιλαμβάνονται ότι η λίμνη των ακελικών ψήφων δεν είναι απεριόριστη, ως εκ τούτου η προσπάθεια θα εστιαστεί και στον πέραν του ΑΚΕΛ χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει και η προσπάθεια για περιορισμό των απωλειών προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με τις δημοσκοπήσεις να χρήζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως το φαβορί για τον δεύτερο γύρο, στο επιτελείο του εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα κορυφωθούν οι επιθέσεις εναντίον του, τόσο από τον Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα κονταροχτυπηθούν μέχρι την τελευταία στιγμή για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Στο επιτελείο Χριστοδουλίδη και των δυνάμεων που τον στηρίζουν, συνεχίζεται η οργανωτική προσπάθεια σε κάθε γωνιά της Κύπρου, με προσωπικές επαφές του ιδίου του υποψήφιου, αλλά και στελεχών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Η διατήρηση της δημοσκοπικής πρωτιάς στην πρόθεση ψήφου, επιτρέπει στον Νίκο Χριστοδουλίδη να περιορίζει τις διαρροές και να προσελκύει ψηφοφόρους που επηρεάζονται από την παράσταση νίκης.

Τηλεοπτικό τετ α τετ

Με πολλά ανοικτά θέματα στην επικαιρότητα της πολιτικής ατζέντας, οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας θα αναμετρηθούν απόψε 1η Δεκεμβρίου στο δεύτερο μεγάλο debate των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο θα αρχίσει στις 9:15 το βράδυ, με την ολοκλήρωση των δελτίων ειδήσεων. Το debate θα φιλοξενηθεί και πάλιν στα στούντιο του Omega, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αιμιλία Κενεβέζου, του Alpha.

Πέραν της προεκλογικής επικαιρότητας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η Διαφθορά, οι Θεσμοί, το αδιέξοδο στο Κυπριακό, η Οικονομία και η ακρίβεια, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, όπως Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον και άλλα. Η δομή του debate θα είναι όπως του προηγούμενου, δηλαδή στο πρώτο μέρος ο κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλει μία ερώτηση στον κάθε υποψήφιο, ο οποίος θα έχει ενάμισι λεπτό στη διάθεσή του για να απαντήσει. Στο δεύτερο μέρος ο κάθε δημοσιογράφος θα υποβάλει και στους τρεις υποψήφιους την ίδια ερώτηση, ενώ στο τρίτο μέρος και πάλιν θα υποβληθεί μία ερώτηση στον κάθε υποψήφιο. Μετά οι τρεις υποψήφιοι θα έχουν από δύο λεπτά για καταληκτικό σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *