KYΠΡΟΣ: Έκοψαν τον Ε.Ε.Ε σε άθλητή με αναπηρία επειδή…παντρεύτηκε

Ένα απίστευτο περιστατικό φέρνει στο φως η γυναίκα του Κύπριου καλαθοσφαιριστή Σωτήρη Χριστοφόρου, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένο σε τροχοκάθισμα.

Η γυναίκα του όπως αναφέρει, “έκοψαν” στον αθλητή, το .Ε.Ε.Ε ύψους 480 ευρώ επειδή…παντρεύτηκε!

Αυτούσια η ανάρτηση της:

«Σήμερα 28 Ιουνίου 2022 ο πλέον σύζυγός μου Σωτήρης Χριστοφόρου Sotiris Christoforou ενημερώθηκε οτι απο τη στιγμή που παντρεύτηκε μαζί μου θα υπάρξει αποκοπή του επιδόματος ΕΕΕ λόγω του δικού μου μισθού. Επαναλαμβάνω και ξεκαθαρίζω, ο σύζυγός μου, άτομο με 85% αναπηρία λόγω ακροτηριασμού άνωθεν γονάτου, θα χάσει το επίδομα των 480 ευρώ (ΕΕΕ) και είναι πλέον αναγκασμένος να ζει μόνο με τα 450 ευρώ μισθού που παίρνει απο την δουλειά του γιατί παντρεύτηκε και η σύζυγός του έχει μισθό 1150 ευρώ μηνιαίως.

Και θέτω το ερώτημα σε όλους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις αυτές, εσείς κύριοι μπορείτε να ζήσετε σήμερα με 450 ευρώ; Και ας ενώσουμε τους μισθούς των 2 μας. Με 1600 ευρώ εμείς, δύο άτομα θα πρέπει να πληρώνουμε ενοίκιο 500 ευρώ, ηλεκτρισμό, νερό, ίντερνετ, καύσιμα τουλάχιστο 350 ευρώ τον μήνα λόγω αποστάσεων εργασίας, τρόφιμα κ.α. Αφού θεωρείται ότι αυτό είναι εφικτό τότε πείτε μας πως το κάνετε. Αυτή τη στιγμή ο Σωτήρης εργάζεται καθημερινά σε γνωστό φούρνο όπου σε όρθια στάση για 5 ώρες κάθε μέρα εξυπηρετεί πελάτες.

Ξέρεις εσύ τι σημαίνει και πόσο δύσκολο είναι για ένα άτομο με αναπηρία να στέκεται και να δουλεύει για τόσες ώρες χωρίς παράπονα έχοντας για στήριξη ένα προσθετικό πόδι; Αυτός ο άνθρωπος, παρόλο που έχει 85% αναπηρία λόγω ακρωτηριασμού, δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να καταφέρει να ζήσει και να έχει συνολικά 930 ευρώ (480 ευρώ ΕΕΕ και 450 ευρώ μισθό) τον μήνα στα χέρια του. Εσείς όμως ως Κυπριακή Κυβέρνηση επιλέγετε και του αφαιρείτε το κάθε δικαίωμα. Του αφαιρείτε το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητος, το δικαίωμα του να δημιουργήσει οικογένεια και πόσο μάλλον το δικαίωμα του να αποκτήσει παιδιά. Στην Κύπρο του 2022 λοιπόν τα άτομα με αναπηρία δεν επιτρέπεται να είναι μέρος του συνόλου, δεν επιτρέπεται να ερωτεύονται, να παντρεύονται, να δημιουργήσουν οικογένεια.

Με εκτίμηση

Μαρία Γεωργίου»

 Ο Σωτήρης Χριστοφόρου, στην ηλικία των 22 ετών έχασε το ένα του πόδι από ασθένεια. Ωστόσο συνεχίζει να αγωνίζεται για τη μεγάλη του αγάπη, την καλαθόσφαιρα με θάρρος και επιμονή.

«Να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις κρυφές δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου ,να ειστε περήφανοι για το κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα το οποίο δείχνει νίκη και το κυριότερο μην επιτρέψετε σε κανέναν να ακρωτηριάσει το πνεύμα σας . Και να θυμάσαι η αναπηρία δεν είναι μεταδοτική είναι ιδιαιτερότητα. Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν επιλογή μου να είμαι άτομο με αναπηρία αλλά ούτε επιλογή μου να γεννηθώ σε αυτό το κρ@τος . Αν σας είναι βάρος τα άτομα με αναπηρία γιατί πολύ απλά δεν μπορείτε να κάνετε τα αυτονόητα και βγάζετε νόμους που έχουν σκοπό να κλείσετε αυτά τα άτομα σε 4 τοίχους ένα έχω να σας πω “σας λυπάμαι” .

One Reply to “KYΠΡΟΣ: Έκοψαν τον Ε.Ε.Ε σε άθλητή με αναπηρία επειδή…παντρεύτηκε”

  1. Δεν έχω λόγια να πω για εεε.. δεν ενδιαφεροντε καθόλου αυτί που έχουν ανάγκη η ανθρώπι.. εγώ έχω 5 μωρά και είμαι μωνογονειο.. έχω κάνει ετησει ενάμιση χρόνο δεν έχω απαντήσει ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *