Πέραν του 60% στο Μακάρειο με RSV…Τι συμβουλεύουν τους γονείς

Eξαρση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις ιογενείς λοιμώξεις και κυρίως στα κρούσματα αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (γνωστού ως RSV), με αποτέλεσμα πάνω από το 60% των νοσηλειών στο Μακάρειο να είναι παιδιά που νοσούν με τον ιό αυτό.

Μάλιστα, το φαινόμενο παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα να εντοπίζονται στη Γερμανία, όπου τα διαθέσιμα κρεβάτια στις εντατικές είναι ελάχιστα, καθώς επίσης και στη Βρετανία, η οποία ήταν και η πρώτη χώρα στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, μιας και «άνοιξε τον χορό» της άρσης των μέτρων καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Ο ιός προσβάλλει κυρίως παιδιά, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα βρέφη. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο παιδίατρος Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής, επέστησε την προσοχή στους γονείς, αναφέροντας ότι ο ιός προκαλεί βρογχιολίτιδα, η οποία είναι αυτοϊώμενη, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε αγωγή δεν δύναται να έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Αυτό που χρειάζεται για ίαση της λοίμωξης, είναι χρόνος, με τον Δρα. Χατζηπαναγή να προτρέπει τους γονείς να αποφεύγουν χώρους έντονου συγχρωτισμού, ώστε  να προλάβουν τη λοίμωξη των παιδιών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *