Εισέβαλαν στα γραφεία της ΕΔΕΚ με κουκούλες και τα έκαναν γής μαδιάμ

Καρέ-καρέ κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΕΚ τη στιγμή που διαδηλωτές υπέρ του Γεώργιου Γρίβα επιτέθηκαν εναντίον του κτιρίου, σπάζοντας με πέτρες τη γυάλινη προθήκη και πετόντας φωτοβολίδα που έθεσε φωτιά στο ισόγειο. 

Σύμφωνα με εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΕΚ, καταδεικνύονται έξι τουλάχιστον κουκουλοφόροι και μαυροντυμένοι άντρες να φτάνουν έξω από τα γραφεία του κόμματος και να προβαίνουν σε βανδαλισμούς, τους οποίους καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. 

Το συγκεκριμένο βίντεο βρίσκεται ήδη στο “μικροσκόπιο” των Αρχών, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών, ενώ συλλέγονται ήδη μαρτυρίες για το περιστατικό.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών και αν σχετίζονται με τη διαμαρτυρία που προηγήθηκε έξω από τη Βουλή υπέρ του Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Αμέσως μετά την πληροφόρηση για τους βανδαλισμούς, λήφθηκαν μέτρα από την Αστυνομία σε άλλα γραφεία πολιτικών κομμάτων και σωματείων ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω επιθέσεις.

Εργαζόμενοι στην ΕΔΕΚ  που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο και θαμώνες γειτονικής καφετέριας, κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες, προτού επεκταθεί στους πάνω ορόφους και σε παρακείμενα καταστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *