“Έίμαι αθώα” διαμηνυεί η Καϊλή μέσα απο τις φυλακές. “Έστησαν” την real estates μαζί με τον σύζυγο της, βρέθηκε πόσο ύψους 600.000 ευρώ

Αθώα δήλωσε μέσω του δικηγόρου της η Εύα Καϊλή, που κρατείται στη βέλγικη φυλακή υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, μέχρι την ακρόασή της την Τετάρτη για την υπόθεση Qatar Gate.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο OPEN τόνισε πως η ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα και υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

“Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή αρνείται τις κατηγορίες. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν έχει εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν, ενώ για το αν η ευρωβουλευτής κατηγορεί τον σύντροφό της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς, απάντησε: “Ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο”.

“Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μαγδαλένα Καϊλή” πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Open.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι η ευρωβουλευτής δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο έχει τεράστια αποθέματα δύναμης προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά της και να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Όσον αφορά τον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή, ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι “είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα” αλλά “όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του”.

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκισή της
Σημειώνεται πως η ευρωβουλευτής, θα περάσει άλλη μία νύχτα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, μέχρι την Τετάρτη το πρωί, οποτε και θα κληθεί σε ακρόαση (hearing) για να προβάλει τους ισχυρισμούς της.

Σε αυτο το δικαστικό συμβούλιο θα κριθεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τη δίκη της, ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη, πιθανότατα με όρους, εάν και εφόσον εντοπιστούν ενδείξεις συμμετοχής της στο σκάνδαλο δωροδοκίας που εμφανίζει αναμεμειγμένα και άλλους παράγοντες της Ευρωβουλής.

Οι περιοριστικοί όροι δεν διαφέρουν πολύ από αυτούς που προβλέπει η ποινική δικονομία στην Ελλάδα: κατ’οίκον περιορισμός, ηλεκτρονική επιτήρηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *